web analytics

Tien series waar we naar uitkijken in 2016

Vinyl2015 was het jaar waar er nog nooit zoveel drama- en komedieseries werden uitgezonden. En 2016 lijkt diezelfde kant op te gaan. Daarom hebben we tien series op een rij gezet waar we naar uitkijken. Het blijkt dat het goede tijden zijn voor de fans van fantasyseries.

 • War and Peace
  Vanaf januari is bij de BBC een zes-delige verfilming te zien van War and Peace, naar het beroemde boek van Leo Tolstoj. Het is 1805 en we ontmoeten Pierre (Paul Dano), Natasha (Lily James) en Andrei (James Norton) en ze zijn allemaal onderdeel van de elite van St.Petersburg, maar zitten vol met ambitie om hun doel in het leven te ontdekken. De goedaardige Pierre is de buitenechtelijke zoon van de rijkste man van Rusland en hij wil de wereld beter maken. De knappe en galante Andrei is de oppervlakkigheid zat en zoekt naar een doel in zijn leven. De mooie Natasha is op zoek naar ware liefde. Op hetzelfde moment is het leger van Napoleon onderweg naar de grens van Rusland.Vanaf 3 januari is War and Peace te zien bij BBC One en later dit jaar is de serie te zien bij BBC First.
 • The Shannara Chronicles
  Vanaf januari zendt de Amerikaanse MTV de fantasyserie The Shannara Chronicles uit. In deze serie is het duizenden jaren geleden dat de mensheid ten onder is gegaan en nu zijn er vier landen waar elven, mensen en trollen samenleven. tot het moment dat ze erachter komen dat de magische Ellcrys boom aan het doodgaan is. En die boom heeft een magische spreuk die het kwaad weg houdt. Maar nu de boom dood gaat is de spreuk ook niet meer zo krachtig. Er zijn twee mensen gekozen om er voor te zorgen dat er een nieuwe Ellcrysboom zal groeien. Dat zijn Wil Ohmsford (Austin Butler) en Amberle Elessedil (Poppy Drayton) die later gezelschap krijgen van Eretria (Ivana Baquero). Als de demonen komen opdagen en de elven hun legers klaarmaken om de drie extra tijd te geven om hun taak te volbrengen. In de Verenigde Staten is de serie vanaf 5 januari te zien bij MTV. Vanaf eind augustus 2016 wordt de serie bij Net5 uitgezonden.
 • Shadowhunters
  Shadowhunters is een televisieserie gebaseerd op de boekenreeks The Mortal Instruments. Clary (Katherine McNamara) ontdekt dat ze afstamt van een familie van demonenjagers en als haar moeder wordt ontvoerd gaat ze met demonenjager Jace (Dominic Sherwood) en beste vriend Simon (Alberto Rosende) op pad om demonen te jagen en haar moeder te vinden. Zo ontdekt ze meer over zichzelf en over haar verleden. Shadowhunters is vanaf 12 januari te zien in de Verenigde Staten bij Freeform en in Nederland en België vanaf 13 januari bij Netflix
 • Legends of Tomorrow
  Naast fantasyseries zijn ook superhelden nogsteeds in trek. Op the CW begint dan ook de spin-off van Arrow en The Flash waarin we een groep helden volgen die worden samengebracht door Rip Hunter (Arthur Darvill), een tijdreiziger. Hij wil voorkomen dat Vandal Savage (die eerder al opdook in de cross-over afleveringen van Arrow en The Flash) de wereld en tijd zal vernietigen. Rip Hunter kan een beroep doen op Firestorm, The Atom, HeatWave, Captain Cold, The White Canary, Hawkman en Hawkgirl. In de Verenigde Staten gaat deze serie op 21 januari van start bij The CW. Lees hier de review van het eerste seizoen.
 • The Magicians
  The Magicians gaat over een wereld als de onze, alleen bestaat magie echt. Quentin Coldwater (Jason Ralph) wil naar de magische school Brakebills om een echte magiër te worden. Maar dan blijkt ook nog dat de magische wereld uit het boek wat hij in zijn jeugd las echt bestaat. En zijn jeugdvriend Julia (Stella Maeve) is niet toegelaten op deze school en zoekt naar magie op andere plaatsen. In de Verenigde Staten begint deze serie op 25 januari op Syfy. Lees hier de review van het eerste seizoen.
 • Vinyl
  De HBO-serie Vinyl is bedacht door Martin Scorsese, Mick Jagger en Terence Winter en speelt zich af in het New York van 1970. We zien de muziekwereld vol seks en drugs waar de punk, disco en hip-hop aan het opkomen zijn door de ogen van platenbaas Richie Finestra (Bobby Cannavale) die probeert zijn bedrijf te redden, en zijn ziel zonder iedereen die in de weg staat kapot te maken. Vinyl is in de Verenigde Staten vanaf 14 februari te zien en in Nederland een dag later, vanaf 15 februari bij HBO. Lees hier de review van het eerste sezoen.
 • 11.22.63
  Hulu komt met 11.22.63, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Hierin weet een geschiedenisleraar, gespeeld door James Franco, terug in de tijd te reizen en probeert de moord op John F. Kennedy te voorkomen. De producent van de serie is J.J. Abrams en dan zit het eigenlijk wel goed met de serie die acht afleveringen telt. Vanaf 15 februari in de VS op Hulu. Lees hier de review van de serie.
 • Fuller House
  In februari al kunnen we kijken naar Fuller House, het vervolg op Full House. We volgen oudste dochter DJ Tanner die nu weduwe is en hulp krijgt bij het opvoeden van haar kinderen door haar jongere zus Stephanie en vriendin Kimmy. Ik ben benieuwd hoe deze serie zal worden, want het is (natuurlijk) jaren geleden dat ik een aflevering van Full House heb gezien, maar zolang ze het archetype ‘moraliserend kind’ eruit geschreven hebben is het goed, want dat was zelfs toen al vreselijk. De dertien afleveringen van Fuller House is vanaf 26 februari op Netflix te zien.
 • The Crown
  Op Netflix verschijnt in 2016 ook het Britse koningshuisdrama The Crown. Claire Foy speelt Elizabeth en Matt Smith zal prins Philip spelen. In dertien afleveringen volgen we de eerste jaren van de regeerperiode van Koningin Elizabeth II en de verschillende premiers waar mee ze te maken heeft gehad. Volgens de Britse pers steekt Netflix 100 miljoen pond in deze serie, dus dan mogen we best wat verwachten.
 • The Path
  Over The Path is nog niet veel bekend, behalve dat het een familiedrama over een sekteleider is. Maar waarom er dan nu al naar uitkijken? De acteurs! Aaron Paul, Sarah Jones, Michelle Monaghan en Hugh Dancy. De serie telt tien afleveringen en zou in het voorjaar moeten verschijnen op hulu. Lees hier de review van het eerste seizoen.

Bekijk ook de Elf series waar we naar uitkijken in 2017.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven