web analytics

Elf series waar we naar uitkijken in 2017

Riverdale2016 was een goed jaar voor series en het lijkt erop dat 2017 dat ook weer zal zijn. Daarom hebben we elf series op een rijtje gezet waar we naar uitkijken. Zo is er een serie over een hotel in het Londen van 1940, een serie over Amerikaanse Goden, is er een tienerserie en zien we dit jaar hoe de Rock ‘n’ Roll tot stand kwam.

 • The Halcyon
  In januari gaat bij ITV de dramaserie The Halcyon van start. De serie vertelt het verhaal van een bruisend vijfsterrenhotel in het midden van Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het hotel is van Lord Hamilton (Alex Jennings) die een affaire heeft waar zijn vrouw Lady Hamilton (Olivia Williams) niets van weet. Hun zoons Freddie (Jamie Blackley) en Toby (Edward Bluemel). Emma (Hermione Corfield), de dochter van manager Richard Garland (Steven Mackintosh) denkt dat ze een romantisch moment heeft met Freddie, maar denkt dat het nooit wat kan worden. Ondertussen probeert de journalist Joe O’Hara (Matt Ryan) een carrière op te bouwen. En dat schijnt te lukken als hij van Toby hoort over de plannen van zijn vader en de connecties van de minnares van Lord Hamilton. Als Lady Hamilton lucht krijgt van de minnaressen en alles wil weten van de manager, laat hij niets los en maakt dus een geduchte vijand. De serie is vanaf 3 januari in het Verenigd Koninkrijk te zien.
 • Taboo
  Deze achtdelige miniserie speelt zich af in 1814 en volgt James Keziah Delaney (Tom Hardy), een man die naar het einde van de wereld is gegaan en als een ander mens is teruggekomen. Als hij uit Afrika weer naar huis in Londen gaat denken ze eigenlijk dat hij dood is, maar hij erft het scheepsbedrijf van zijn vader, of wat ervan over is, en probeert een leven op te bouwen. Maar de erfenis van zijn vader zorgt ook voor vijanden in elke hoek van de straat en moet dan ook zijn best doen om in leven te blijven. Verder is er een samenzwering, moord en verraad en is er ook nog een duister familiegeheim. Taboo is vanaf 7 januari te zien bij BBC One.
 • Riverdale
  In januari begint bij de Amerikaanse zender The CW weer een tienerdrama: Riverdale. In de serie zien we dat er een nieuw schooljaar begint, maar iedereen is de tragische dood van Jason Blossom nog aan het verwerken. Archie Andrews (KJ Apa) heeft in de zomer ontdekt dat hij de muziek in wil zelfs nadat zijn relatie met muzieklerares Ms Grundy (Sarah Habel) plotseling ten einde kwam. Zijn vriendschap met Jughead Jones (Cole Sprouse) gaat ook moeizaam en Betty Cooper (Lili Reinhart) is blij Archie weer te zien, maar wil nog niet laten blijken dat ze hem leuk vindt. Maar dan verschijnt de nieuwe klasgenoot Veronica (Camila Mendes) en is er sprake van een vonk die overslaat tussen haar en Archie. Het populaire meisje Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) vindt het leuk om problemen te veroorzaken, maar wat verbergt zij over de dood van haar tweelingbroer Jason? In de Verenigde Staten verschijnt de serie op 26 januari en de verwachting is dat de serie in Nederland niet veel later op Netflix te zien is.
 • Legion
  De serie Legion is onderdeel van het X-Men-Universum en gaat over David Haller (Dan Stevens), die nogal wat problemen heeft. Als kind kreeg hij de diagnose schizofrenie en heeft de afgelopen binnen en buiten de psychiatrische instelling doorgebracht. Nu zit hij weer opgenomen en verliest zichzelf in het ritme van de dag. Verder zit hij in stilte naast de praatgrage Lenny (Aubrey Plaza), die ondanks haar drugs- en alcoholverslaving er zeker van is dat het leven haar gaat toelachen. Als er een nieuwe patiënt verschijnt in Syd (Rachel Keller) moet David er aan geloven dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij krijgt echt zijn. Hij ontsnapt en zoekt hulp bij zijn zus Amy (Katie Aselton) die haar perfecte leven liever perfect wil houden. Syd stuurt David naar therapeut Melanie Bird (Jean Smart) die zijn ogen opent voor een wereld waar bijna alles kan. De serie is te zien vanaf 8 februari in de Verenigde Staten. In Nederland zal de serie bij Fox te zien zijn.
 • Big Little Lies
  In februari verschijnt de miniserie Big Little Lies bij HBO. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty, met als Nederlandse titel ‘Grote kleine leugens‘, en vertelt in zeven afleveringen het verhaal van drie moeders (gespeeld door Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley) van basisschoolkinderen waarvan hun schijnbaar perfecte leven helemaal op zijn kop komt te staan en er zelfs een moord wordt gepleegd. Andere acteurs zijn Alexander Skarsgard, Laura Dern, Adam Scott, Zoe Kravitz, James Tupper en Jeffrey Nordling. In de Verenigde Staten begint de serie op 19 februari. In Nederland zal het dan te zien zijn via het Ziggo-pakket Movies & Series XL via het video-on-demandplatform.
 • Sun Records
  Op de Amerikaanse zender CMT verschijnt in februari de serie Sun Records die gebaseerd is op de musical Million Dollar Quartet. Hierin zien we Memphis in de midden jaren 50 en zien we hoe de Rock ‘n’ Roll tot stand kwam. Met de hulp van Sam Phillips (Chad Michael Murray) wisten jonge muzikanten zoals Johnny Cash (Kevin Fonteyne), Elvis Presley (Drake Milligan), Carl Perkins (Dustin Ingram) en Jerry Lee Lewis (Christian Lees) hun hillbilly country te combineren met de R&B uit die tijd van Muddy Waters, B.B. King, Fats Domino en Ike Turner (Kerry Holiday) en daarmee de muziek voor altijd veranderd hebben. We zien hoe deze jonge artiesten heel snel beroemd werden tegen de achtergrond van politieke veranderingen en sociale onrust. Sun Records is in de Verenigde Staten op 23 februari te zien.
 • The Handmaids Tale
  Bij de Amerikaanse streamingsdienst Hulu verschijnt dit jaar The Handmaids Tale, gebaseerd op het boek van Margaret Atwood met ‘Het verhaal van de dienstmaagd‘ als Nederlandse titel. In die serie zien we hoe het leven er in Gilead, een totalitaire staat wat voorheen onderdeel van de Verenigde Staten was aan toe gaat. In Gilead horen de vrouwen toe aan de staat en Offred (Elisabeth Moss) is een van de weinige vruchtbare vrouwen. Ze is een bediende bij de Commander en wordt gebruikt om de populatie van het land weer op peil te krijgen. Ze leeft in een wereld waar één verkeerd woord haar dood kan betekenen en moet zich staande zien te houden tegenover de commanders, hun vrouwen en andere bedienden, met het doel om te overleven en om haar dochter terug te vinden. De serie verschijnt op 26 april in de Verenigde Staten bij Hulu. Van de serie is nog geen trailer beschikbaar.
 • 13 Reasons Why
  Dit jaar verschijnt bij Netflix de dramaserie 13 Reasons Why dat ook gebaseerd is op het boek van Jay Asher. In de serie volgen we Clay (Dylan Minette) die een emotionele nacht heeft als hij een schoenendoos met cassettes krijgt van zijn klasgenoot Hannah (Katherine Langford) waar hij verliefd op was. Ze heeft pas zelfmoord gepleegd en nu krijgt hij deze cassettebandjes die hij moet sturen naar verschillende mensen, ze legt via de bandjes uit hoe deze twaalf mensen een rol in haar dood hebben gespeeld. De serie is vanaf 31 maart te zien bij Netflix.
 • American Gods
  In 2017 verschijnt bij de zender Starz de serie American Gods, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nail Gaiman. Voor de fans van het boek was het wel even wachten, in 2011 was er interesse van HBO maar in 2013 ging het project niet door en een jaar later ging Starz de serie ontwikkelen en in 2017 komt hij dan eindelijk. In de serie volgen we Shadow Moon (Ricky Whittle) die een paar dagen eerder uit de gevangenis mag komen omdat zijn vrouw is overleden door een auto-ongeluk. In het vliegtuig naar huis zit hij naast een man die zich Wednesday (Ian McShane) noemt. Deze biedt hem een baan aan. Het lijkt erop dat het een oplichter is en Shadow nodig heeft als hulpje en bodyguard, maar dan blijkt dat Wednesday door Amerika reist om de oude Goden zonder volgers te verzamelen terwijl de nieuwe Goden steeds sterker worden. Het lijkt op een confrontatie uit te draaien tussen deze twee groepen. De serie verschijnt op 30 april 2017 in de Verenigde Staten.
 • The Son
  De Amerikaanse zender AMC komt met The Son in 2017, gebaseerd op het boek van Philipp Meyer, met de Nederlandse titel ‘De Zoon‘. We zien twee verhalen, eentje waarin de jonge Eli McCullough wordt gekidnapt en moet leven bij de Comanches-stam in 1849. Het andere verhaal speelt zich zestig jaar later af en daar moet Eli (Pierce Brosnan) het bedrijf staande zien te houden tijdens de Bandit Wars in Zuid-Texas. Eli is een charismatische patriarch van de McCulloghfamilie die zijn brute Comanche lessen gebruikt om zaken te doen. The Son verschijnt op 8 april en telt tien afleveringen.
 • Jack Ryan
  In 2017 komt Amazon met de serie Jack Ryan. Hierin zien we hoe de CIA-analyst Jack Ryan (John Krasinksi) een patroon in de communicatie van terroristen ontdekt waardoor hij te maken krijgt met een nieuw soort terreur dat wereldwijd opereert. Hij ontmoet ook Cathy Mueller (Abbie Cornish), een dokter die gespecialiseerd is in besmettelijke ziektes. Wanneer de serie komt bij Amazon is nog onbekend, maar verwacht wordt dat het eind 2017 te zien zal zijn. Van de serie is nog geen teaser of trailer beschikbaar

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven