web analytics

Pretty Little Liars maakt eindelijk A, Red Coat en Black Widow bekend

pretty little liarsGisteravond werd in de Verenigde Staten de zogenaamde Midseasonfinale uitgezonden van het zesde seizoen van Pretty Little Liars. In deze aflevering kregen we eindelijk antwoorden waar de kijkers al seizoenen lang op hebben gewacht. De echte diehardfans waren niet heel erg gelukkig met de aflevering, maar die hebben de afgelopen jaren dan ook elke aflevering afgespeurd om erachter te komen wie A is. In de promo werden de vragen gesteld waar deze antwoorden op kwamen, dus laten we eens zien wat die zijn.

(Oh en natuurlijk zijn er spoilers voor een ieder die aflevering 10 van seizoen zes Pretty Little Liars (Game Over, Charles) nog niet heeft gezien)

UPDATE: Dit artikel bevat ook antwoorden op vragen uit het zevende seizoen

Wie is Charles en dus ook A?

Deze onthulling kwam al snel, het blijkt dus dat CeCe A is. Jawel, het blijkt dat CeCe Drake een valse naam is. Ze heet nu Charlotte DiLaurentis en is geboren als Charles DiLaurentis. Het bleek dat kleine Charles erg verknocht was aan Alison, maar zijn goede bedoelingen liepen verkeerd en hij werd naar Radley gestuurd. Toen ze wat ouder was en besloot Charlotte te worden heeft ze samen met haar moeder Jessica een begrafenis gehouden voor Charles, haar oude identiteit.

Wie heeft de moeder van Toby vermoord?

Dat was Bethany Young die toen samen met Charles in Radley zat. Charles had toen een jurk aan en zat met Bethay op het dak de moeder van Toby kwam het dak op. Charles vond dat niemand hem zo mocht zien. Bethany wilde het probleem oplossen en ze gooide die vrouw dus van het dak af. Moeder DiLaurentis kocht alles en iedereen af en het werd afgedaan als zelfmoord.

Wie heeft Allison met een steen op haar hoofd geslagen de avond dat ze vermist raakte?

Dat was Charlotte. Het bleek dat die avond Bethany uit Radley was geslopen en Charlotte ging daar achteraan. Omdat Bethany de kleren van Charlotte had gestolen, die hetzelfde waren als die van Alison dacht Charlotte dat Alison Bethany was en sloeg met een steen op haar hoofd. Jessica DiLaurentis zag dit gebeuren en besloot Ali levend (!) te begraven. Dat brengt ons meteen bij de volgende vraag:

Wie heeft Bethany vermoord?

Weten we het nog? Het lichaam van Alison aan het begin van de serie bleek van Bethany Young te zijn. Bethany werd vermoord door Mona. Die was de allereerste A en had Alison een sms gestuurd dat ze haar die avond zou vermoorden. Maar Mona zag dus Bethany aan voor Alison en ze gaf haar meteen een klap met een schep en liet haar achter. Melissa, de zus van Spencer, vond Bethany en dacht dat Spencer dit op haar geweten had en besloot Bethany ook levend te begraven.

Wie is Red Coat?

Er liep ook nog een Red Coat rond die A soms hielp. In het begin waren CeCe en Alison zelf Red Coat, maar nu was er een ander die met een rode jas door het stadje liep. Dit bleek Sara Harvey te zijn. Het meisje dat ook verdwenen was en in het dollhouse zat opgesloten. (Waarschijnlijk niet, maar dat dachten we de afgelopen afleveringen).

Wie is de Black Widow/Black Veil?

Dat was ook Sarah Harvey, maar dan met een bruine pruik op. Waarom dit personage er was is eigenlijk niet duidelijk. Ze verscheen op de begrafenis van Wilden en CeCe/Charlotte/Charles had hem vermoord. Hoe Sarah en Charlotte haar kennen is ook nog onduidelijk, laat staan waarom Sarah dit allemaal doet. De fans waren niet heel gelukkig toen bleek dat Sarah Harvey, een personage dat pas in het zesde seizoen echt om de hoek kwam (al werd ze wel eerder genoemd) zo’n belangrijke rol heeft.

Waarom had A het voorzien op de Liars?

Het grote motief voor CeCe/Charlotte/Charles was terugkeren naar haar familie. Ze wilde er graag bijhoren en heeft zelfs een relatie aangeknoopt met haar broer Jason. (Alison was geschokt, maar volgens CeCe is het niet erg omdat ze geen seks hebben gehad) Ook was ze van slag dat de Liars eigenlijk beter af waren zonder Alison. Dus wilde ze ze pijn doen. Dat ze de Liars bijna heeft vermoord vond CeCe ook niet zo heel erg, want ze leven nog.Het is toch wel bizar dat in het grote A-gebeuren maar een bijrol spelen. Jaren van hun leven zijn kapot gemaakt door Mona, maar omdat Charlotte de verhalen van Mona zo leuk vond in Radley besloot ze het spel over te nemen en het meteen een stuk gevaarlijker te maken. Dus daarna waren de Liars ook niet meer veilig. Zelfs nadat haar moeder Jessica vermoord werd besloot ze er niet mee op te houden, ze was er verslaafd aan geraakt.

Wat gebeurd er in de rest van het zesde seizoen?

We maken een kleine tijdsprong van zo’n vijf jaar. We zagen dat Alison in Rosewood als een lerares bezig was, terwijl de andere Liars binnen komen en zeggen tegen Ali dat hij naar haar op zoek is en dat ze daarom terug zijn gekomen naar Rosewood. Wie dat nou weer is, dat weten we niet. Ook weten we nogsteeds niet wie Jessica DiLaurentis heeft vermoord. En ook niet of de moeders van de Lairs na al die jaren al uit de kelder zijn gekomen.

Update met antwoorden uit de allerlaatste aflevering van seizoen zeven.

Wie is A.D.?

A.D. was Alex Drake, de tweelingzus van Spencer. We kregen in het zevende seizoen te horen dat Spencer het kind is van Peter Hasting en van Mary Drake (die de tweelingzus is van Jessica DiLaurentis). Maar er was dus nog een kind: Alex. Ze werd verkocht naar Engeland en wist op haar tiende te ontsnappen uit een weeshuis. Wren kwam haar tegen en vond haar als twee druppels lijken op Spencer en ze kregen een relatie. Ze zocht ook haar zus Charlotte op en hadden een fijne tijd in Londen. Maar toen werd Charlotte vermoord en wilde Alex wraak nemen.

Wat was het motief van A.D.?

Ze wilde eerst wraak nemen op de Liars en de moordenaar van Charlotte, maar eigenlijk wilde ze wat Spencer had: vrienden en ook een beetje omdat ze verliefd was op Toby. En dat was dus de reden om een spel te maken en een enorme bunker onder een huis te bouwen.

Wie heeft Charlotte vermoord?

Dat was Mona. Ze had Charlotte gevraagd naar de kerktoren te komen en vertelde daar dat ze haar in de gaten heeft gehouden en wist dat ze maar deed als of ze weer beter was. Ze kregen ruzie, er kwam een vechtpartij en Charlotte haar nek werd gespietst, dus besloot Mona om haar naar beneden te gooien.

Wie heeft Jessica vermoord?

We wisten lang niet wie Jessica diLaurentis had vermoord, maar het blijkt Mary te zijn. Ze heeft daarvoor pillen van Peter Hastings gebruikt en daarna heeft ze haar in de tuin van de Hastings begraven om hem zo de schuld te geven.

Wie is de vader van Charlotte?

Ook deze vraag werd in het zevende seizoen beantwoord. Iedereen dacht natuurlijk dat het ook Peter Hastings zou zijn, want die man lijkt wel de vader van de helft van Rosewood, maar het is een andere bekende: Pastoor Ted, die een relatie had met de moeder van Hanna. Hij is een jeugdliefde van Mary Drake.

Wie is de vader van de kinderen van Alison en Emily?

Alison was in het zevende seizoen zwanger en zij dacht dat het van haar man Rollins was. In een ziekenhuis zijn namelijk de eicellen van Emily bevrucht en bij Alison geplaatst. In de laatste aflevering werd duidelijk dat de vader de tweeling Wren is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven