web analytics

Review: Josh seizoen 1

JoshHet is toch wel een trend te noemen in de Britse sitcoms dat stand-up comedians een eigen serie krijgen. De nieuwste komedie met dit format is die van Josh Widdicombe: hij speelt in de komedie Josh. In een interview vertelde hij dat hij niet zo heel veel tijd voor het script had, want hij was nogal druk met onder andere in panelshows verschijnen. De grote vraag is natuurlijk: is dit seizoen goed genoeg om het komende tweede seizoen te verantwoorden?

Je verwacht in de eerste aflevering dat het een introductie is, maar dat valt vies tegen bij Josh. We duiken meteen in een verhaal en we moeten maar uitvogelen hoe de banden tussen de personages zit. Dat ligt aan het feit dat er een pilot is gemaakt waarin duidelik wordt dat Josh (Josh Widdicombe) zijn relatie was verbroken en hij weer terug verhuisde naar zijn flat waar hij samenwoonde met Kate (Beattie Edmondson) die hij kent van de basisschool en Owen (Elis James) die hij kent van de universiteit. Als je aandachtig de intro bekijkt kan je dat daar ook uit halen. Elke aflevering zijn er twee verhalen en het is meteen duidelijk dat de humor ligt in de ongemakkelijke situaties van de personages. In de eerste aflevering is het meteen raak: huisbaas Geoff (Jack Dee) zet zich voor schut door op een strijkplank zwemles te geven en Josh gaat naar een zwembadfeestje terwijl hij niet kan zwemmen, dat komt door zijn allergie. Op zich best goede verhalen, maar omdat je de personages nog niet kent voelt het daardoor niet ongemakkelijk genoeg. Daarom worden de afleveringen ook steeds beter. Zo denkt Kate dat Owen iets heeft met haar moeder (gespeeld door haar echte moeder Jennifer Saunders), gaan Josh en Owen naar een bruiloft en zijn ze de enige gasten. Owen laat Josh daar achter en die moet er dan maar het beste van maken. Maar de allerbeste aflevering is wat mij betreft toch de vijfde aflevering (Homme and Away), Hier is het verhaal een stuk compacter: Josh, Kate en Owen moeten de flat uit omdat Geoff deze tijdelijk heeft verhuurd en gaan dan naar zijn zomerhuisje aan zee. Geoff komt hen achterna en wil Kate aan zijn neef koppelen en hij wil Josh helpen met zijn stand-up comedian-carrière die dat niet wil en zich moet verstoppen. Owen en Kate proberen ondertussen een pluche leeuw te winnen die op Josh lijkt.

Dus ja ik zie wel goede hoop voor het tweede seizoen, maar ook het eerste is niet slecht te noemen, het zijn maar zes afleveringen, dus bijt even door de eerste heen en de tweede heeft al leuke momenten en die lijn wordt alleen maar doorgezet. Als enig punt van kritiek kan ik nog noemen dat het drietal de grappen wel erg snel verteld, dat merk je vooral in de tweede aflevering, Jack Dee en Jennifer Saunders praten een stuk rustige en daardoor komen hun grappen en opmerkingen ook beter uit de verf. Om positief te eindigen moet ik toch wel zeggen dat Josh Widdicombe, die natuurlijk geen acteur is, het goed heeft gedaan. Misschien helpt het dat ik hem niet echt ken van de panelshows, maar ik heb niet gezien dat hij aan het acteren was dus dat is alleen maar prima te noemen.

Serie: Josh – Seizoen 1
Afleveringen: 6
Jaar: 2015
Acteurs: Josh Widdicombe, Elis James, Beattie Edmondson en Jack Dee
Cijfer: 7

Wat vind jij van het eerste seizoen van Josh? Laat hieronder je mening achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven