web analytics

Review: You’re the Worst seizoen 1

You're the WorstToen ik van de komedieserie You’re the Worst hoorde en dat het over twee nare mensen zou gaan was ik eigenlijk wel enthousiast. Maar toen las ik ook dat Chris Geere de hoofdrol zou spelen en die had ik net in een hele vervelende rol gezien in een Britse komedie. Dus toen heb ik de serie maar even laten liggen, maar de kritieken waren erg goed, dus werd het toch tijd dat ik er aan zou moeten beginnen. En gelukkig maar, You’re the Worst stelt absoluut niet teleur

In het eerste seizoen van You’re the Worst zien we hoe Jimmy (Chris Geere) en Gretchen (Aya Cash) elkaar ontmoeten op de bruiloft van Becca (Janet Varney) en Vernon (Todd Robert Anderson). Jimmy is de ex van Becca en Gretchen was de gast van Lindsay (Kether Donohue), de zus van Becca. Gretchen doet de PR voor een raptrio, Jimmy is een schrijver van één boek en onderhoudt zichzelf door voor tijdschriften te schrijven. Ze ontmoeten elkaar als Jimmy uit de receptie wordt gegooid en Gretchen ging weg nadat ze een huwelijkcadeau had gestolen. Ze gaat met hem mee naar huis en gedurende een aantal weken waarin ze met elkaar omgaan om lol te hebben komen ze steeds dichter bij elkaar.

Ondertussen zien we dat Lindsay die getrouwd is met Paul (Allan McLeod), die niet echt bij haar past, niet gelukkig is: Ze is alleen met Paul getrouwd om haar zus Becca voor te zijn en als ze aan de drank en drugs gaat valt het huwelijk al snel uit elkaar, helemaal als ze ook begint met vreemdgaan. Een ander personage is Edgar (Desmin Borges), een Irak Oorlogsveteraan met PTSD. Hij woont in huis bij Jimmy, iets wat begon als een tijdelijk iets, maar Jimmy rekent nu helemaal op zijn huishoudelijke werkzaamheden.

You’re the Worst is vooral een bijzondere serie waarin twee mensen, Jimmy en Gretchen, een relatie met elkaar aangaan. En ze zijn allebei nogal vervelend. Hij is vooral heel erg blij met zichzelf en vindt dat hij altijd de waarheid moet kunnen vertellen en zij veroordeeld alles en iedereen die op haar pad komt. Dat hun relatie goed overkomt dat is toch wel te danken aan Chris Greere en Aya Cash die de personages heel erg goed neerzetten. En ook niet onbelangrijk, erg veel chemie met elkaar hebben. Eigenlijk de hele cast wel. Als je ze bij de Sunday Funday ziet geloof je wel dat het vier mensen zijn die dat al een tijdje doen. De humor is heerlijk sarcastisch en cynisch, dat is voor een Amerikaanse komedieserie zowat een wonder. Ook geweldig was de zesde aflevering waarin we echt te zien kregen hoe vreselijk die mensen (behalve Edgar) zijn en hoe ze andere daar in mee trekken. Zo is er na een aflevering waarin Jimmy en Gretchen een soort van wedstrijd houden om met een ander seks te hebben vooral narigheid: Een hollywoodactrice is kwaad door een artikel van Jimmy, de bouncer van een club gaat een blauwtje lopen bij Gretchen en Lindsay weet de droom van een jonge scenarioschrijver uit Ohio aan diggelen te krijgen als ze met hem seks heeft in de auto die hij van zijn familie heeft meegekregen.

Als je Jimmy, Gretchen en Lindsay dat dan ziet doen weet je toch ergens in je achterhoofd dat het helemaal geen slechte mensen zijn, ze zijn bang om uit de comfort zone te stappen en doen dus wat ze altijd doen om te overleven. Jimmy is op zijn hart getrapt zien we in aflevering negen (die trouwens geweldig is, een flashback tot aan de pilotaflevering) en dan daarna zoveel succes heeft dat hij zelf is gaan geloven in het feit dat hij alleen en ongelukkig moet zijn en daarom probeert hij dus iedereen op afstand te houden. Gretchen krijgt een realitycheck door Sam Draper als ze coke snuift en aan het feesten blijft: Ze wil niet volwassen zijn, maar stapje voor stapje zal ze er toch aan moeten geloven. Lindsay is misschien wel het meest van het padje af geraakt. Ze had ooit besloten om te trouwen met Paul, om in ieder geval haar zus Becca voor te zijn, maar eigenlijk schrikt ze om tijd met hem door te brengen en al helemaal om een toekomst met hem op te bouwen. Edgar aan de andere kant is gewoon een aardige optimistische man, maar wel met PTSD en zoals hij zelf zegt: De nachtmerries, het huilen en hoe hij behoefte heeft aan heroïne. Hij probeert om aan zichzelf te werken en gedurende het seizoen zie je hem ook echt groeien; Hij komt voor zichzelf op en zoekt een baan.

Het eerste seizoen van You’re the Worst is enorm goed door de chemie tussen de hoofdrolspelers en het is ook heel goed uitgedacht. Zo zien we in de tweede aflevering een bankje met daarop het hoofd van een makelaar die later in het seizoen verschijnt en een zin in de eerste aflevering vat eigenlijk het hele eerste seizoen samen: “Soms wil je het begin van een ramp bijwonen, zodat je later als het huis in vlammen staat kan zeggen:’Ja, ik was erbij toen ze de foute kabels installeerde”. Dat laat zien met hoeveel aandacht tot detail de schrijver met de serie bezig is en dat maakt het echt een goede serie.

Serie: You’re the Worst – seizoen 1
Afleveringen: 10
Jaar: 2014
Acteurs: Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges, Kether Donohue, Janet Verney, Todd robert Anderson, Allan McLeod, Shane Francis Smith, Brandon Mychal Smith
Cijfer: 8

Wat vind jij van het eerste seizoen van You’re the Worst? Laat hieronder je mening achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven