web analytics

Pilotreview: Are You Being Served? (2016)

Are You Being Served? 2016Om te vieren dat Britse sitcom zestig jaar bestaat vonden ze het bij de BBC een goed idee om enkele iconische komedieseries een soort van reboot te geven. Hierbij hoort ook Are You Being Served? Toen ik dat hoorde dacht ik vooral: Neeee! Maar nu is het zover en is de speciale aflevering uitgezonden en valt het allemaal wel mee.

In deze aflevering is het 1988 en verschijnt Mr. Conway (Kayode Ewumi) als nieuwe jongste bediende bij de heren- en damesafdeling van Grace Brothers. Captain Peacock (John Challis) loopt nog steeds op de afdeling om de klanten door te sturen. Aan het hoofd van de herenafdeling staat Mr. Grainger (Roy Barraclough) met onder hem Mr. Humphries (Jason Watkins). Aan het hoofd van de damesafdeling staat Mrs. Slocombe (Sherrie Hewson) en onder haar staat Miss Brahms (Niky Wardley). Er is wat geflirt tussen Miss Brahms en Mr. Conway, Mr. Humphries loopt de schoenen van zijn moeder uit tegen de zin van Captain Peacock. Young Mr Grace (Mathew Horne), de kleinzoon van Young Mr. Grace uit de originele serie, wil moderniseren en is dan ook dolblij met Mr. Conway. Dat zorgde in ieder geval voor de daling van de gemiddelde verkoopleeftijd met twintig jaar. Mr. Rumbold (Justin Edwards) heeft problemen om de computer aan de gang te krijgen en voor hulp hoeft hij niet bij zijn secretaresse Miss Croft (Jorgie Porter) te zijn. Conciërge Mr. Harman (Arthur Smith) heeft zijn zinnen gezet op het eten wat op de begane grond wordt geserveerd.

Eigenlijk was het een iets moderne versie van de serie die we gewend zijn en waar de acteurs zo goed als het kon de oude acteurs hebben nagedaan. Vooral Roy Barraclough als Mr. Grainger lijkt enorm op Arthur Brough. Ook het camp-gehalte van Mr. Humphries was aanwezig, was er geflirt tussen Miss Brahms en de nieuwe bediende en werden er uiteraard genoeg grappen gemaakt over de poes van Mrs. Slocombe. Het voelde echt vertrouwd en dat is één groot pluspunt, al was er één groot verschil: Young Mister Grace was deze keer echt jong en wil iets meer moderniseren. Alleen is het wel jammer dat het er niet van gekomen is, dat hele verhaalpuntje heeft geen einde gehad, alleen Mr. Rumbold moest leren om met een computer om te gaan. De enige keuze die ik niet begrijp is dat ze het in 1988 hebben laten afspelen. Aan de ene kant snap ik het wel: zo kan je de oude personages nog gebruiken, maar kom op trek die personages naar het heden toe en laat ze kennis maken met 2016, daar kan je ook nog genoeg kanten mee op.

Al met al is het dus een enorme meevaller, de meeste acteurs zitten goed in hun rol, al mag Mrs. Slocombe van mij nog iets groter worden neergezet en Captain Peacock nog iets autoritairder, maar het was op zich prima want de dubbelzinnige grappen blijven leuk. Er keken vijf miljoen mensen naar deze aflevering, dus als de BBC denkt: Kom laten we een heel seizoen van deze versie bestellen, dan kan ik me er best wel op verheugen.

Serie: Are You Being Served? – 2016-aflevering
Afleveringen: 1
Jaar: 2016
Acteurs: Sherrie Hewson, John Challis, Jason Watkins, Mathew Horne, Jorgie Porter, Niky Wardley, Roy Barraclough, Kayode Ewumi, Justin Edwards, Arthur Smith
Cijfer: 8

Wat vind jij van deze aflevering van Are You Being Served? Laat hieronder je mening achter!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven