web analytics

Review: A Place to Call Home seizoen 3

A Place to Call HomeNadat vorig jaar Omroep Max de eerste twee seizoenen van de Australische serie A Place to Call Home had uitgezonden, was het eerst nog onzeker of er een vervolg kwam op de serie, maar die kwam en dus was het eind augustus tijd voor het derde seizoen op de Nederlandse televisie. Het derde seizoen was er weer één om te smullen. En dat komt eigenlijk alleen maar door de femme fatale van de serie: Regina.

In dit seizoen zagen we hoe Sarah Nordmann (Marta Dusseldorp) het leven van George Bligh (Brett Climo) redde door de kogel uit zijn lichaam te halen terwijl ze in de ambulance zaten naar het ziekenhuis. Als hij weer terug is besluit Regina (Jenni Baird) dat dit het moment is om zich onmisbaar voor hem te maken en loopt dan ook letterlijk achter hem aan. Olivia (Arianwen Parkes-Lockwood) heeft een nieuw dienstmeisje aangenomen, Rose (Brenna Harding), die wel erg veel interesse heeft in baby George. Dan denkt ze dat het kind eigenlijk haar kind is, maar dat blijkt niet zo te zijn, haar kind is doodgeboren. Ze zat niet echt ver van de waarheid, iets wat Anna (Abby Earl) nu ook weet. Zij heeft het nu ook niet makkelijk als vrouw van de Italiaanse boer Gino (Aldo Mignone). Ze moeten hard werken en zien al hun investeringen in rook op gaan. Gino heeft het ook erg moeilijk met het feit dat James (David Berry) homoseksueel is. Nadat Olivia zich aangetrokken voelde tot Lloyd Ellis Parker (Rick Donald) en daar een kortstondige affaire mee begint zoekt James steun bij dokter Henry Fox ( Tim Draxl) die hij in Sydney leerde kennen.

Elizabeth (Noni Hazelhurst) woont ook in de stad en ontmoet Douglas Goddard (Robert Coleby) waar ze geld voor inzamelt voor zijn opvang van veteranen. Ze besluit daar langs te gaan en raakt langzaam aan gecharmeerd van hem. Ze woont bij Carolyn (Sara Wiseman) die een aanzoek van dokter Jack (Craig Hall) nogsteeds afhoud. Ze gaat dit seizoen aan het werk als kunstrecensent bij de krant van Sir Richard Bennet (Mark Lee), maar ze houd zich niet echt aan de opdracht maar mag toch doorgaan. Richard is erg van haar gecharmeerd en verkracht haar. Dat zorgt er voor dat de sterke Carolyn eigenlijk een bang vogeltje wordt. George Bligh besluit op aanraden van Sir Richard Bennet in de politiek te gaan en die dringt er telkens op aan dat hij een vrouw nodig heeft als hij echt gekozen wil worden. Als hij besluit om er echt voor te gaan doet hij Regina een voorstel: ze wordt zijn partner maar er is geen liefde in het spel. Regina twijfelt eerst, maar besluit om het te accepteren om zo de nieuwe mevrouw Bligh te worden. Sarah ontdekt ondertussen dat ze zwanger is van George en wil dat in eerste instantie niet tegen René (Ben Winspear) zeggen. Ze denkt er over om abortus te plegen, maar ziet daar toch vanaf. Ze vertelt het René, die nogsteeds niet zichzelf is door een granaatscherf in zijn hersenen, en die kan daar uiteindelijk mee leven. Maar als hij dan een operatie ondergaat om die scherf te verwijderen lijkt het eerst goed te gaan, maar overlijdt hij door een bloeding.

Dit seizoen was opnieuw een erg goed seizoen, alleen vond ik het wel een beetje jammer dat Sarah iets minder met de familie Bligh bezig is dan de eerdere seizoenen en dat heeft als reden René. Als ik heel eerlijk ben vond ik René nooit zo heel erg boeiend, hij zat of als een ziek vogeltje in bed of hij is enorm agressief. Maar het is natuurlijk wel jammer hoe het is afgelopen, net nu hij weer zijn oude zelf had teruggevonden gaat het mis. En dit geeft Marta Dusseldorp wel weer genoeg stof om enorm goed te acteren. Verder werd dit seizoen de verschillen tussen Anna en Gino wel heel erg benadrukt. Anna wil schrijven, maar Gino zorgt voor de boerderij en steekt zich in de schulden voor een wijngaarde. Verder was Gino ook wel een beetje vervelend, omdat hij niets te maken wil hebben met James, maar dat past natuurlijk wel goed in het tijdsbeeld en in zijn Katholieke opvoeding. Dat is ook wel goed van de serie, je ziet heel goed waar die twee karakters vandaan komen en dus kan je allebei begrijpen.

Toen vorig seizoen Elizabeth vertelde dat ze een ander en vooral beter mens wil zijn had ik er niet heel erg veel vertrouwen in, maar het lijkt wel gelukt te zijn. Al maakt het haar wel een beetje saai. Ik vond haar als konkelende bemoeizuchtige moeder en oma wel een stuk leuker om naar te kijken, maar ook deze kant van Elizabeth weet Noni Hazelhurst heel goed neer te zetten en de vriendschap met misschien meer met Douglas Goddard was leuk om te zien. Maar als ik heel eerlijk ben zat ik toch wel elke aflevering te wachten tot Regina weer eens achter een deur stond om gesprekken af te luisteren of op haar paard achter George aan ging rijden. Het is zo’n enorm doortrapt iemand die eigenlijk de serie wat sjeu geeft. Hoe ze ook telkens om George heen dartelt, hem even aanraakt, dat is zo perfect gedaan dat je er echt van houd om haar te haten. Fijn is het dat ze dit seizoen ook wat tegenslag kreeg, ze was verbannen van Ash Park, maar ze keerde terug en wist haar droom te verwezenlijken: de nieuwe mevrouw Bligh worden. Ik vond zelf de actie van George om haar zijn partner te maken ietwat abrupt, maar hij wilde natuurlijk de politiek in en verstandshuwelijken zijn niet al te vreemd in zijn familie én Sarah was uiteraard bezet. Het hele huwelijk leverde natuurlijk wel een nog arrogantere Regina op, die zich maar moet schikken in haar rol van vrouw voor de bühne, opnieuw een tegenslag voor haar maar daar weet Regina wel wat op te vinden in het vierde seizoen. Daar kan je rattengif op innemen.

Serie: A Place to Call Home – seizoen 3
Afleveringen: 10
Jaar: 2015 (Nederland: 2016)
Acteurs: Marta Dusseldorp, Brett Climo, Noni Hazelhurst, Jenni Baird, Arianwen Parkes-Lockwood, Abby Earl, David Berry, Aldo Mignone, Sara Wiseman, Craig Hall, Ben Winspear, Brenna Harding, Rick Donald, Tim Draxl, Robert Colebey, Mark Lee
Cijfer: 8

Wat vind jij van het derde seizoen van A Place to Call Home? Laat hieronder je mening achter!

Voor een reactie hoef je je niet te registreren. Nadat de reactie is geschreven moet je een naam is invullen en kan je ‘Ik reageer liever als gast’ aanvinken, daarna hoef je alleen maar een emailadres in te vullen en op de pijl te drukken om de reactie te plaatsen.

3 gedachten over “Review: A Place to Call Home seizoen 3”

  1. Inge van den Berg

    hele goede recensie en herkenbaar. Het is een topserie en de karakters worden zo prachtig naar voren gebracht door de acteurs. Ik hoop dat we nog lang mogen genieten en natuurlijk ook bij de Nederlandse fanclub aangesloten die veel info geeft en al heel veel leden heeft binnen korte tijd Ik hoop van harte dat Omroep Max snel seizoen 4 uit gaat zenden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven