web analytics

Zweedse serie Rebecka Martinsson bij NPO2

Rebecka MartinssonVanaf maandag 18 juni is bij NPO2 de Zweedse serie Rebecka Martinsson uitgezonden. De serie telt vier afleveringen.

In de serie volgen we de jurist Rebecka Martinsson (Ida Engvoll) die telkens bij een moord betrokken raakt. In de eerste aflevering wordt in het noorden van Zweden de Zweedse feministische predikante Mildred Nilsson dood aangetroffen. Ze had veel vijanden, maar toch loopt het politieonderzoek vast. Een paar maanden later vindt Rebecka Martinsson belastend materiaal.

In de tweede aflevering vindt een visser in Torneträsk het lijk van een vrouw in de hit van zijn buurman. De vrouw, Inna, heeft een steekwond in haar borst, maar haar kapotgebeten tond wijst erop dat ze voor haar dood in shock was. Rebecka verdiept zich in de zaak samen met twee lokale inspecteurs.

In de derde aflevering gaan een jongen en een meisje op zoek naar een vliegtuigwrak in een meer. Ze komen nooit meer boven. In het voorjaar vindt de politie in de rivier het lijk van het meisje, maar van de jongen ontbreek nog ieder spoor. Twee lokale inspecteurs onderzoeken de zaak met hulp van Rebecka.

In de vierde aflevering leidt Rebecka het onderzoek naar een gruwelijke moord in Kiruna. Het slachtoffer is Soll. Getuige van de moord is haar negenjarige kleinzoon Marcus. Rebecka besluit voor hem te zorgen. Als Rebecka in de zaak duikt blijken er meer bizarre sterfgevallen te zin die met elkaar te maken hebben en die Marcus in gebaar brengen.

Rebecka Martinsson is vanaf 18 juni elke maandag om 20:30 bij NPO2 te zien

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven