Howards End bij BBC First

Howards EndVanaf dinsdag 19 juni is bij BBC First de kostuumdrama Howards End te zien. De serie telt vier afleveringen. De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.M. Forster uit 1910.

Het is 1905 in Engeland en Margaret Schlegel (Hayley Atwell) is thuis met haar overbezorgde tante Juley (Tracey Ullman) en haar hypochondrische broer Tibby (Alex Lawther) als ze een brief krijgt van haar jongere zus Helen (Philippa Coulthard). Die logeert bij de familie Wilcox op hun buitenhuis Howards End waar zakenman Henry Wilcox (Matthew Macfadyen) aan het hoofd staat. Als ze schrijft dat ze verloofd is met de jongste Wilcox-zoon Paul (Jonah Hauer-King) gaat tante Juley daar meteen heen, maar als ze aankomt is er van de verloving al geen sprake meer.

Als de familie Schlegel in Londen naar een concert gaan zit Helen naast Leonard Bast (Joseph Quinn), een bankklerk. Als ze zijn paraplu meeneemt nodigt ze hem uit voor thee. Later blijkt de familie Wilcox in Londen te komen wonen en begint Margaret een vrienschap met mevrouw Wilcox (Julia Ormond).

Howards End is vanaf 19 juni elke dinsdag om 21:00 te zien bij BBC First.

Herhalingen: vrijdag om 18:40 en zaterdag om 13:55,

Lees ook:

Redactie