Dokter Tinus stopt na 6 seizoenen

Dokter TinusDe komische dramaserie Dokter Tinus krijgt geen seizoen 7 en stopt dus na zes seizoenen. Dit bevestigde de zender SBS6 aan de krant het AD.

De serie ging over de vaatchirurg Martinus Elsenbosch (Thom Hoffman) die een bloedfobie heeft en nu in het dorp Wourkem gaat wonen om daar als enige huisarts van het dorp te werken. SBS6 geeft als reactie:”Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen. Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Het marktaandeel van het laatste seizoen in de doelgroep 20-54 jaar, waar SBS 6 zich op richt, is 25 procent lager ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande seizoenen.” Een verdere daling van die cijfers zou afbreuk doen aan het eerdere succes van Dokter Tinus. Om die reden krijgt de serie dan ook geen nieuw seizoen.

Hoofdrolspeler Thom Hoffman laat aan het AD weten dat hij alles in het werk zal stellen om het verhaal van dokter Tinus goed af te vertellen. Er zijn andere manieren om dat te doen en dat verdienen de kijkers. Maker van de serie Pollo de Pimentel zegt dat ze ook gaan kijken naar een andere zender of videoplatfor, maar een afsluitende film is ook een optie. Hij zegt dat het verhaal nu is doorgeknipt en de serie zoaar afkappen is niet heel prettig voor de kijkers, we hadden nog jaren door kunnen gaan.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *