web analytics

Review: Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 2

Unbreakable Kimmy SchmidtHet eerste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt was een positieve verrassing. Een komedieserie over een jonge vrouw die haar leven op pakt nadat ze vijftien jaar in een bunker heeft gezeten is nou niet bepaald lachen gieren brullen, maar laat dat maar aan Tina Fey over. Het tweede seizoen weet de lijn uit het eerste seizoen door te trekken en dus zit het vol met gekkigheid, maar worden ook wat diepere zaken aangesneden.

In het tweede seizoen heeft Kimmy (Ellie Kemper) een nieuwe baan bij een kerstwinkel, maar helpt Jacqueline (Jane Krakowski) waar nodig is. Maar wat verder in het seizoen komt ze er toch wel achter dat ze nog heel wat te verwerken heeft en gaat in therapie bij Andrea (Tina Fey). Titus (Tituss Burgess) is nogsteeds een acteur die niet is doorgebroken, maar hij vindt wel de liefde in de vorm van bouwvakker Mikey (Mike Carlse). Hun huisbaas Lilian (Carol Kane) probeert koste wat het kost om haar eigen buurt te redden van de hipsters en jaagt die weg en ze ketent zichzelf vast aan een bulldozer. Jacqueline is terug in New York om aan fondsenwerving te doen voor haar nieuwe goede doel om de oorspronkelijke bewoners van Amerika te ondersteunen, iets wat zij immers zelf ook is. Maar dit gaat niet zo makkelijk als gedacht.

Dit tweede seizoen is eigenlijk net zo leuk en goed als het eerste seizoen, behalve dan de eerste aflevering. Waar het precies aan ligt dat weet ik ook niet, maar die was gewoon niet leuk en niet grappig. Maar al snel herpakt de serie zich en is elke aflevering die daarna komt gewoon goed. Het is een hele goede zet geweest om Jane Krakowski een vaste rol te geven, want ze is hilarisch als Jacqueline White die weer terugkeert in de high society van New York. Ik hoop echt dat ze in het derde seizoen, dat al voor het tweede seizoen werd uitgezonden bevestigd was, haar grote rivale Deirdre Robespierre (Anna Camp) een grotere rol geven, want die vrouw is toch wel grappig, een intelligente maar verveelde vrouw die stiekem best gek is. Graag mag zij de plek innemen van Mimi Kanasis (Amy Sedaris) want die was eigenlijk gewoon vervelend en gelukkig zat ze maar in een handjevol afleveringen.

Ook is het mooi om te zien dat de serie Kimmy het toelaat om te groeien. Tuurlijk, ze blijft heel opgewekt en positief maar je merkt dat haar verleden als bunkermeisje toch verwerkt moet worden, zo wordt ze een keer wakker in een achtbaan, iets wat te maken heeft met haar moeder, net als haar ‘happy place’ wat van een soort Disneyprinsessen-land veranderd in een hel. Ze besluit in therapie te gaan en komt in contact met Andrea (Tina Fey) die zelf een drankprobleem heeft en dronken heel anders is vergeleken met nuchtere Andrea. Het personage is zo heel slim geschreven, de dronken feestbeest-Andrea zou dan volgens Freud de manifestatie van de Id zijn, reageren op instinct en de nuchtere professionele Andrea is het Superego, alles doen volgens de geleerde regels. Langzaam maar zeker wordt het tijd voor Kimmy om de confrontatie met haar moeder aan te gaan, want eigenlijk ziet ze het als haar fout dat ze is gekidnapt. Hoewel dat niet helemaal als gepland gaat wordt het toch goed afgesloten. Titus zijn personage wordt dit seizoen ook wat meer uitgediept, mede doordat hij nu een vriend heeft, Mikey die ook in het eerste seizoen een gastrol speelde en het goede van de serie is dat hij meer is dan alleen de vriend van Titus. Wat we mede hierdoor krijgen is de meest bijzondere tv-oma die aan tafel zit als Mikey uit de kast wil komen bij zijn familie.

Al met al is het tweede seizoen van Ubreakable Kimmy Schmidt erg goed. Het eerste seizoen was wat meer in de echte wereld met een beetje gekkigheid, terwijl dit tweede seizoen toch echt een stuk gekker is geworden, maar het past eigenlijk heel goed bij die serie. Er worden in de laatste aflevering nog wat verhaallijnen opgezet die we vast en zeker in het derde seizoen gaan terugzien. Lilian die eindelijk wat te doen krijgt door de lokale politiek in te gaan en Jacqueline die met haar nieuwe vriend er voor zal zorgen dat de Red Socks hun naam gaat veranderen. En het laatste telefoontje van de Reverend (John Hamm) is hopelijk een voorteken dat hij in het derde seizoen wat meer mag opduiken dan in het tweede.

Serie: Unbreakable Kimmy Schmidt
Afleveringen: 13
Jaar: 2016
Acteurs: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Carol Kane, Mike Carlse, Tina Fey
Cijfer: 8

Wat vind jij van het tweede seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt? Laat hieronder je mening achter!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven