web analytics

Negen series om naar uit te kijken in 2018

Rise2018 is weer een nieuw jaar met weer een hoop nieuwe series. Hoog tijd om dus eens te kijken waar we echt naar uit kijken dit jaar. Zo is er een serie over de rivaliteit van de FBI en CIA, volgen we een marineschip die vast komt te zitten, neemt een leraar de dramaclub over met de nodige consequenties en is er een western van de Coen Brothers.

 • The Looming Tower
  Deze Amerikaanse miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Wright (Nederlandse titel: De Toren Van Onheil). We zien hoe Osama Bin Laden en Al-Qaida in de jaren 90 een steeds grotere dreiging voor de Verenigde Staten worden en hoe de rivaliteit tussen de FBI en de CIA de weg vrij zou hebben gemaakt voor de terreuraanslag op 11 september 2001 in New York. We volgen leden van het I-49 Squad in New York en Alec Station in Washington, de anti-terreur divisies van de FBI en CIA die de wereldwijd opereren om informatie te krijgen om zo een aanslag op Amerikaans grondgebied te voorkomen. Acteurs: Jeff Daniels, Tahar Rahim, Wrenn Schmidt, Bill Camp, Louis Cancemi, Virginia Kull, Ella Rae Peck, Sullivan Jones, Michael Stuhlbarg en Peter Sarsgaard. De serie The Looming Tower verschijnt op 28 februari bij Hulu in de Verenigde Staten.
 • Rise
  De serie Rise is van de schrijver en producent van dramaserie Friday Night Lights en gaat over het vinden van inspiratie op onverwachte plekken. Als Lou Mazzuchelli (Josh Radnor), een leraar en familieman over zijn eigen onzekerheid heen stapt en de leiding neemt over de drama-afdeling van zijn school die niet veel voorstelt. Dan weet hij niet alleen de faculteit en de studenten te inspireren, maar zelfs het hele stadje. Het klinkt wel heel erg als Glee, maar dan zonder dat iedereen zomaar in een lied uitbarst en dat was in ieder geval in het eerste seizoen een erg goede serie. De serie is vanaf 13 maart te zien in de Verenigde Staten bij NBC
 • The Terror
  Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In The Terror volgen we een Brits marineschip dat naar onbekend terrein onderweg is om zo de Noordwestelijke Doorvaart (Van de Grote Oceaan naar de Atlantische Oceaan) te ontdekken. Ze krijgen met hachelijke condities te maken, is de hoop op een goede afkomst elke dag lager, is er angst voor het onbekende en ze zijn bevroren en geïsoleerd aan het einde van de wereld. We zien wat er mis kan gaan als een groep mannen willen overleven en moet omgaan met de elementen, maar vooral met elkaar. De serie telt tien afleveringen. Acteurs zijn: Jared Harris, Tobias Menzies, Ciarán Hinds, Paul Ready, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Ian Hart en Trystan Gravelle. De serie The Terror is in de Verenigde Staten van 26 maart te zien bij AMC.
 • Patrick Melrose
  De serie Patrick Melrose is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks geschreven door Edward St. Aubyn. We volgen Patrick Melrose, gespeeld door Benedict Cumberbatch, die zich in de hogere klassen in Engeland bevindt. We zien zijn traumatische jeugd tot aan zijn verslaving als volwassene en daarna ook nog zijn herstel. Elke aflevering is één boek en we zien hoe hij is misbruikt in zijn jeugd door zijn vader (Hugo Weaving) en zijn moeder (Jennifer Jason Leigh) die dat toe staat en we volgen hem als hij in New York woont in de jaren 80. Andere acteurs zijn Allison Williams, Anna Madeley en Blythe Danner. De serie is in 2018 te zien bij Sky Atlantic in het Verenigd Koninkrijk en bij Showtime in de Verenigde Staten.
 • Everything Sucks!
  In Everything Sucks! volgen we twee groepen buitenbeentjes op een middelbare school in 1996 in Oregon. We zien de A/V-club en de dramaclub die samenkomen. Heel veel is er nog niet over de serie bekend, maar de Amerikaanse media vergelijkt deze serie vaak met ‘Freaks & Geeks’ en als het daar maar een beetje in de buurt komt is het al geweldig. Acteurs zijn: Peyton Kennedy, Jahi Winston, Patch Darragh, Claudine Nako, Sydney Sweeney, Elijah Stevenson, Quinn Liebling en Rio Mangini. De serie telt tien afleveringen en is in 2018 te zien bij Netflix.
 • Sharp Objects
  De HBO-serie Sharp Objects is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn en telt acht afleveringen. De serie gaat over journalist Camille Preaker (Amy Adams), die na een kort verblijf in een psychiatrische instelling, terugkeert naar haar geboortedorp om verslag te doen van het verhaal van de moord op twee meisjes. Als ze denkt aan haar verleden begint ze zich te identificeren met de jonge slachtoffers. Andere acteurs zijn Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins en Matt Craven. De serie verschijnt in de Verenigde Staten in 2018 bij HBO.
 • The Ballad of Buster Scruggs
  De serie The Ballad of Buster Scruggs is geschreven en geregisseerd door Joel en Ethan Coen en is een Western anthologie-serie. De serie telt zes afleveringen met elke aflevering dus een ander verhaal die zal gaan over het Amerikaanse westen. Acteurs zijn James Franco, Zoe Kazan, Tyne Daly, Willie Watson, Ralph Ineson, Tim Blake Nelson en Stephen Root. De serie verschijnt waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 bij Netflix.
 • Maniac
  De komedieserie Maniac is een Amerikaanse versie van een Noorse serie over een man, gespeeld door Jonah Hill, die in een fantasiewereld leeft. In het echte leven zit hij in een psychiatrische instelling. Jonah Hill speelt de hoofdrol samen met Emma Stone die weer voor het eerst samenwerken sinds de film Superbad die in 2007 uitkwam. Andere acteurs zijn: Jemima Kirke, Julia Garner, Justin Theroux, Sally Field en Sonoya Mizuno. De serie is in 2018 te zien bij Netflix.
 • Vanity Fair
  De 19de eeuwse roman Vanity Fair wordt opnieuw bewerkt tot serie. Deze versie telt zeven afleveringen en volgt Olivia Cooke als Becky Sharp die er alles aan doet om de armoede te ontvluchten en hogerop probeert te komen in de Engelse samenleving. Andere acteurs zijn: Suranne Jones, Martin Clunes, Michael Palin, Johnny Flynn, Frances de la Tour en Tom Bateman. De serie is in 2018 te zien bij ITV in het Verenigd Koninkrijk en bij Amazon in de Verenigde Staten.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven