web analytics

De Beste en Slechtste seizoenen van The Vampire Diaries

The Vampire DiariesNa acht seizoenen en 171 afleveringen is The Vampire Diaries ten einde gekomen. We hebben dus acht jaar lang kunnen genieten van Stefan en Damon die zich in de meeste seizoenen vooral bezighielden met Elena, maar het ging vooral om de vriendengroep met vampiers, heks en een mens die er alles aan doen om hun stad Mystic Falls te beschermen. Hoog tijd om deze acht seizoenen in een lijst te zetten, van het slechtste tot het beste seizoen.

8. Seizoen 7
Dit hele seizoen modderde maar een beetje voort. Je had de moeder van Stefan en Damon, Lily die met haar nieuwe familie, de Heratics terugkeerde naar Mystic Falls. Er was zoveel drama dat je bijna blij was met flashforwards, waarin iedereen werd opgejaagd door vampierjager Rayna. Je hoopte dat het haar zou lukken, maar toen bleek Rayna ook nog vervelend te zijn. Blegh.

7. Seizoen 5
De hele wisseling naar de universiteit liep niet zo goed, toen dook ook nog een geheim genootschap op en er waren zoveel dubbelgangers dat het vervelend begon te worden. Het hele Silas en Amara en Qetsiyah gebeuren gaat ook maar door. Verder komen ook ineens de Travelers om de hoek kijken die een hekel hebben aan heksen en dan gaat Katherine ook nog eens dood.

6. Seizoen 6
Het seizoen met Bonnie en Damon in de persoonlijke hel van Kai. Dat dit seizoen nog zo hoog staat komt eigenlijk door Kai, hij is van de latere seizoenen echt één van de beste slechteriken. Verder ging de persoonlijke hel erg lang door en ging Sheriff Forbes ook nog eens dood, wat erg jammer was.

5. Seizoen 8
Het eerste deel van het seizoen was niet zo heel bijzonder met de Sirens. Maar toen de duivel himself in de vorm van Cade naar Mystic Falls kwam, kwam de serie terecht in een opleving dat het tot het einde aan volhoudt en weer voelt als de eerste seizoenen. Eerlijk is eerlijk, een goed slot voor een prima serie waar genoeg oude gezichten hun gezicht weer lieten zien.

4. Seizoen 4
Elena is een vampier en dat was eigenlijk best verfrissend, wat het zorgde er voor dat ze niet meer het ‘meisje dat gered moest worden’ en dat was wel prettig. Ze wisten het natuurlijk weer te verpesten door haar een Sire-band te geven met Damon, wat verder nooit meer ter sprake is gekomen, maar dat terzijde. Verder was er nog een zoektocht naar de Cure, waardoor een vampier weer mens wordt en dat was eigenlijk wel prima om naar te kijken.

3. Seizoen 1
Het eerste seizoen is goed, maar niet het beste seizoen. De eerste afleveringen was de serie nog zoekende, maar toen Vicky dood ging wist je dat dit wel een bijzondere serie was. Het tempo lag ook lekker hoog en dat was wel verfrissend. Van alle verhaallijnen in dit seizoen hadden ze misschien wel drie seizoenen kunnen vullen.

2. Seizoen 3
Het derde seizoen was eigenlijk het seizoen van de Originals. Ze kwamen allemaal terug, zelfs hun vader en moeder Esther die een beetje gek was. En een ander hoogtepunt was Ripper-Stefan. Eindelijk was het Konijnen etende en goedzak met geweldig haar-Stefan even weg en hij liet zien hoe duivels hij kon zijn als hij zich liet gaan.

1. Seizoen 2
Het tweede seizoen pakte alles wat goed was van het eerste seizoen en wist alles nog beter te maken. We hadden in de eerste helft Katherine die een geweldige slechterik was, maar als snel kwamen we op het spoor van drie Originals, Elijah (die scène waarin hij stuivers snoeihard tegen het raam gooit blijft fantastisch) en Klaus die zo briljant door Joseph Morgan is neergezet dat het terecht is dat hij (en zijn familie) een eigen serie kregen in de vorm van The Originals.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven