web analytics

Einde van A Place to Call Home? Nee er komt een vervolg!

A Place to Call HomeVandaag kwam op NPO2 de serie A Place to Call Home ten einde. Maar in Australië gaat de serie in september weer verder. Hoe kan het dan dat er best wel groot einde in beeld staat?

Dat komt omdat toen het tweede seizoen van deze serie in 2014 in Australië werd uitgezonden op het Channel Seven besloten werd dat na het tweede seizoen er geen vervolg op komt. Door steeds veranderende uitzendtijden waren de kijkcijfers minder dan het eerste seizoen en er keken ook te veel ouderen volgens de zender. Er moest dus een eind aan de serie gemaakt worden en hierdoor werden er enkele scenes opnieuw opgenomen zodat er een passend slot voor de serie zou zijn. De zendergroep Foxtel besloot de serie te bestellen nadat de zus van de zenderbaas een fan van de serie was en kwaad was dat de serie stopgezet was. De zenderbaas zei dat hij daar niet over ging, maar het gaf hem wel het idee om Channel Seven te benaderen om de serie over te nemen. Hij bekeek het eerste seizoen en was overtuigd: de serie zou een vervolg krijgen. Er komt niet alleen een derde seizoen ook seizoen vier is al besteld. In september wordt de serie uitgezonden op het betaalkanaal SoHo en daar wordt ook de originele versie van de laatste aflevering uitgezonden. Deze kent dus een opener einde en daar weet het derde seizoen dan weer op voor te borduren. Of Omroep Max A Place to Call Home seizoen drie uitzendt is nog onbekend. (Update: Omroep Max zal het derde en vierde seizoen uitzenden)

Feiten over de serie:

 • De bedenker Bevan Lee had hiervoor drie series gemaakt die wat lichter van toon zijn en hij wilde iets meer de diepte in. Hij dacht aan de generatie van zijn ouders die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Hij heeft 1953 als beginjaar gekozen omdat dat het jaar was dat de Japanse Ambassade in Australië weer open ging, wat te zien was in de serie, en in Europa verschillende sancties tegen de Duitsers werden opgeheven. In die tijd moest het trauma van de oorlog voorbij zijn en het leven gewoon weer verder gaat. Ook wist hij dat zijn verhaal moest gaan over een sterke mysterieuze vrouw die de nodige klappen te verwerken heeft gekregen tijdens de oorlog die een welgestelde familie op zijn kop weet te zetten door vragen te stellen over hun plek in de wereld als dezelfde wereld om hen heen verandert.
 • Sara Wiseman (Carolyn Bligh) en Craig Hall (Dokter Jack Duncan) zijn in het echt man en vrouw en komen allebei uit Nieuw-Zeeland. Sinds 2011 wonen ze in Sydney. Zij zijn niet het enige stel in de serie: Aldo Mignone (Gino Paletti) zijn vriendin Jacinta Acevski speelt een bijrol in A Place to Call Home. Zij speelt de rol van verpleegster Alma Grey die in totaal twaalf afleveringen heeft meegespeeld.
 • Ash Park heet in het echt Camelot en ligt in Camden, vijfenzestig kilometer ten zuidwesten van Sydney. Het gebouw werd in 1888 gebouwd en doet nu onder andere dienst als trouwlocatie.
 • Marta Dusseldorp (Sarah Adams) is half Nederlands. Ze heeft namelijk een Nederlandse vader. Deze werd in Utrecht geboren en ze kan nogsteeds een paar woorden Nederlands. Haar vader emigreerde toen hij nog jong was, de opa van Marta moest vanwege zijn werk naar Australië.
 • David Berry (James Bligh) werd geboren in Canada, maar ging met zijn Australische ouders op zeven jarige leeftijd naar Australie. Hij is gelukkig getrouwd met zijn servische vrouw Kristina die hij in Canada tijdens zijn studie Politieke Wetenschappen en Sociale studies heeft leren kennen. Terug in Australië besloot hij acteur te worden en ging naar de toneelschool. Hij is ook zanger en zit met twee vrienden in de groep “Jersey to Motown” die vooral op bedrijfsfeesten optreedt.
 • Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia) heeft van zichzelf geen Brits accent. Ze vroeg hulp voor een zo goed mogelijk accent aan haar Britse grootouders. In de serie speelt ze een kleine dubbelrol: Ze speelde ook in een aflevering de rol van Samantha. In de eerste aflevering van het tweede seizoen zagen we dat een oude Sarah werd bezocht door de blonde Samantha, de kleindochter van Olivia.
 • Matt Levett (Andrew Swanson) heeft de Heath Ledger fonds 2015 gewonnen. Hij krijgt een 10.000 dollar , acteerlessen in Sydney en twee jaar les op een Amerikaanse toneelschool. Onder de andere genomineerden waren onder andere Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia Bligh) en David Berry (James Bligh).

Originele einde van tweede seizoen

Op zondag 12 september is het originale einde van het tweede seizoen uitgezonden op de zender Foxtel. Deze was in hele grote lijnen precies hetzelfde als de oude aflevering, maar de laatste vier minuten waren toch wel heel anders. Het begint anders te lopen als Elizabeth afscheid neemt en weggaat. Dan zien we dat Regina zichzelf aan het hoofd van de tafel ziet zitten, maar George ‘betrapt’ haar niet in deze versie. Anna leest de brief die Andrew heeft achtergelaten en is geschokt. We zien daarna George die gaat paardrijden en Regina die niet lang daarna erachter aan gaat. René ziet een jachtgeweer staan in het huis van Roy en hij loopt naar buiten. Sarah hoort een schot en zegt dat hij niet bang hoeft te zijn, maar dan ziet ze dat René niet meer binnen zit en rent ze naar buiten. Daar ziet ze dat René naar George kijkt die in zijn buik is geschoten en op de grond ligt, Regina staat aan de andere kant van George met het geweer in haar handen.

3 gedachten over “Einde van A Place to Call Home? Nee er komt een vervolg!”

 1. ineke van der zanden

  Ik zat er vandaag weer klaar voor….ben verslaafd aan deze geweldige serie … en ineens is het er niet meer

  1. Het derde seizoen telde tien afleveringen en de laatste aflevering was op vrijdag 2 september te zien. Seizoen vier is naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2017 te zien zijn in Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven