web analytics

Australische serie Love Child bij NPO2

Love ChildVanaf woensdag 19 augustus zendt Omroep Max op NPO2 het eerste seizoen uit van de Australische serie Love Child.

Love Child gaat over een opvanghuis en ziekenhuis voor zwangere vrouwen. Deze vrouwen werden aan het eind van de jaren 60 hier naar toe gestuurd als ze jong en nog niet getrouwd zijn, zodat ze daar hun tijd tijdens de zwangerschap kunnen doorbrengen. De serie volgt Joan Millar (Jessica Marais) die een tijdje in Londen heeft gezeten en  komt nu voor het ziekenhuis werken in Sydney. Ze komt terecht in een tijd waar grote veranderingen plaats vinden. De Rock ’n Roll galmt door de straten en de jongeren hebben een optimistische kijk op de wereld dat nodig was na de donkere periode die hier aan vooraf ging en alles lijkt nu mogelijk.

In de eerste aflevering zien we hoe Joan Millar, een slimme verloskundige in opleiding, aankomt bij het King Cross ziekenhuis en hoe hoofd van het opvanghuis Frances Bolton (Mandy McElhinney), de zwangere meisjes aan het werk zet. Joan krijgt het aan de stok met Frances en Dr. Patrick McNaughton (Jonathan LaPaglia). De dokter is het hoofd van de verloskundige afdeling van het ziekenhuis.In het tehuis wonen Shirley Ryan (Ella Scott Lynch), een Russische uit de hogere kringen die verbergt dat ze zwanger is en een affaire heeft met Johnny Lowry (Ryan Corr) die echt in de jaren 60 leeft. Viv Maguire (Sophie Hensser) komt van het platteland en kan best rebels genoemd worden. Patricia Saunders (Harriet Dyer) is nogal naïef door haar beschermde opvoeding. Annie Carmichael (Gracie Gilbert) is hoogzwanger en bevalt in de eerste aflevering, deze wordt meteen afgestaan maar later krijgt ze daar spijt van. Martha Tennant (Miranda Tapsell) is een Aboriginal die tegen haar wil zwanger is geworden.

Het eerste seizoen Love Child van acht afleveringen wordt vanaf woensdag 19 augustus om 17:35 uitgezonden op NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven