The Handmaid’s Tale bij Videoland

The Handmaid's TaleVanaf vrijdag 3 november is bij Videoland de Emmy-award winnende serie The Handmaid’s Tale te zien bij Videoland. Het eerste seizoen telt tien afleveringen.

The Handmaid’s Tale speelt zich in de toekomst waar de menselijke vruchtbaarheid enorm laag is door soa’s en vervuiling. Nadat er in de Verenigde Staten een burgeroorlog is geweest is er nu een staat die Gilead heet. Daar heerst een op macht belust militair regime met nieuwe sociale klassen. Vrouwen zijn onderworpen en mogen bij wet niet werken, huizen bezitten, geldzaken regelen of lezen. De vruchtbare vrouwen in Gilead worden dienstmeisjes (Handmaids) genoemd en worden geplaatst bij de elite waar ze zich moeten onderwerpen aan hun meesters om zwanger van hem te worden en de kinderen af te staan aan de mannen en hun vrouwen. De dienstmeisjes dragen rood, terwijl de vrouwen blauw dragen en vooral hun huishouden draaiende houden.

Een van de Handmaids is Offred (Elisabeth Moss) die eerst June Osborne heette. Toen ze gevangen is genomen is ook haar dochter van haar afgenomen. Nu hoort ze bij Commandant Fred Waterford (Joseph Fiennes) en zijn vrouw Serena Joy (Yvonne Stahovski). Ze moet zien te overleven in een wereld waar één verkeerd woord het einde van haar leven kan betekenen. Ze navigeert tussen de commandanten, hun vrouwen en de andere dienstmeisjes met als doel om haar dochter terug te vinden die haar is afgenomen.

Vanaf vrijdag 3 november is The Handmaid’s Tale te zien bij Videoland

Lees ook:

Redactie