web analytics

Vanaf 8 juli: Dertigers seizoen 5 bij NPO3

Vanaf maandag 8 juli is bij NPO3 het vijfde seizoen van de Nederlandse dramaserie Dertigers te zien. Dit seizoen telt 24 afleveringen en is een bewerking van het eveneens vijfde seizoen van de Belgische serie Dertigers.In dit nieuwe seizoen volgen we een nieuwe vriendengroep in een totaal andere omgeving, maar de herkenbare dillema’s als dertigers zijn wel gebleven. De groep deelt lief en leed, net als de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij hun leeftijd horen.

De nieuwe vriendengroep

Deze groep dertigers leerden elkaar kennen op de middelbare school en brachten zomers met elkaar door op een camping in de omgeving van Utrecht. De zussen Laura (Teunie de Brouwer) en Suus (Stefanie van Leersum) steunen elkaar onvoorwaardelijk, ondanks hun grote verschillen. Laura wil graag een gezinsleven met Jonas (Teun Donders), terwijl Suus liever voor een onafhankelijk leven kiest en een friends-with-benefits relatie heeft met Reza (Sia Cyrroes). Jonas en Reza komen elke zondag samen met Ruben en Sam door hun grote liefde voor fietsen. Sam is eigenaar van een fietsenwinkel waar ook Reza werkt. Ruben woont dan weer boven de winkel en zoekt een huisgenoot. Hierdoor komt hij in contact met Ada (Claire Bender), een oude schoolvriendin die na een verbroken relatie een plek verovert binnen de groep.

Door de gedeelde ervaringen zijn de vrienden met elkaar verbonden en proberen ze elkaar zo goed als mogelijk te helpen, maar toch hangt er een groot geheim boven de vriendengroep. De vraag is welke relaties onbeschadigd blijven en of de vriendschap dit wel zal overleven?

Afleveringen

Dit vijfde seizoen van Dertigers is vanaf 8 juli 2024 zes weken lang van maandag tot donderdag om 19:30 te zien bij NPO3. De afleveringen zijn ook dagelijks te streamen bij NPO Start en elke week zijn er vier afleveringen vooruit te kijken bij NPO Plus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven