web analytics

Tien verwijzingen naar Breaking Bad in Better Call Saul

Better Call SaulDeze week ging de langverwachte spin-off van Breaking Bad in première, Better Call Saul met recordkijkcijfers: 6,88 miljoen kijkers. Nog nooit hebben zoveel mensen de eerste aflevering van een serie gezien die op een kabelzender werd uitgezonden. De serie speelt zich zo’n zes jaar voor Breaking Bad af, maar toch zitten er in de eerste twee afleveringen genoeg verwijzingen naar Breaking Bad. Hieronder de tien verwijzingen naar Breaking Bad, als de serie dit gaat volhouden kunnen we het beter Better Callback Saul noemen. Ohja, hieronder dus mogelijke spoilers voor Breaking Bad.

  1. In de eerste scene zagen we Saul aan het werk in een Cinnabon in Nebraska. In het laatste seizoen van Breaking Bad zei Saul dat als hij geluk heeft, over een maand in het beste geval manager is van een Cinnabon in Omaha. Nou het lijkt er dus op dat Saul wat geluk heeft gehad.
  2. Jimmy McGill heeft als advocaat een klein kantoor in het magazijn van een nagelsalon. In Breaking Bad zagen dat Saul eerst Jesse probeerde te overtuigen dat een nagelsalon de perfecte manier is om geld wit te wassen en ook Walt en Skyler werden door Saul gewezen op de nagelsalon. Of het dezelfde nagelsalon is, dat is onduidelijk De inrichting ziet er anders uit, maar Better Call Saul speelt zich jaren voor Breaking Bad af, dus het kan wel.
  3. Mike Ehrmantraut keert terug in Better Call Saul. Hij is nu parkeerbeamte bij de parkeerplaats van de rechtbank. In Breaking Bad leerde we hem kennen als hoofd beveiliging van de Los Pollos en als ‘probleemoplosser’ van Saul. Ook leerde we in die serie dat hij eerst politieman was in Philedelphia en dat hij daarna zich verhuurde als detective en hitman. Maar of hij dat nu ook al doet is nog onduidelijk in Better Call Saul.
  4. Als Jimmy naar zijn broer Chuck gaat legt hij zijn telefoon en een rode sleutelhanger met afstandbediening in een kastje. Diezelfde sleutelhanger houdt Walt vast in de seriefinale van Breaking Bad.
  5. In Breaking Bad zagen we dat Saul zijn auto een witte Cadillac Deville is met nummerplaat LYWRUP. In Better Call Saul zien we ook een witte Cadillac op de parkeerplaats staan tot we een knalgele Suzuki Esteem ziet.
  6. Nu we het toch over auto’s hebben: In Breaking Bad is de voorruit van Walt zijn auto heel vaak gesneuveld. Dit gebeurd ook meteen in Better Call Saul: De Suzuki van Saul moest er aan geloven en de voorruit van de Abuelita van Tuco.
  7. En over kapotte dingen gesproken: Jimmy schopt in de eerste aflevering een vuilnisbak in elkaar, in Breaking Bad deed Walt dit met een handdroger in de wc bij zijn dokter.
  8. De Juan Tabo Avenue, een erg lange straat in Albuquerque en daar woont dus Abuelita van Tuco. Wie daar ook woont? Gale Boetticher, de man die ingehuurd was door Gus om de formule van Walt te leren in Breaking Bad. Bij diezelfde weg ligt ook de dam waar Jesse en Walt moesten staan om opgepikt te worden om naar hun nieuwe levens te gaan.
  9. De grootste verrassing in de eerste aflevering was toch wel Tuco Salamanca. Hij houd Jimmy in de tweede aflevering vast net als de tweeling die zijn abuelita wilde oplichten. Hij brengt ze naar de woestijn en daar weet Jimmy het leven van de tweeling te sparen, al worden wel hun benen gebroken. Het is duidelijk dat Tuco nog niet aan de meth is, want hij is een stuk rustiger en minder gek als in Breaking Bad toen Walt en Jesse zaken met deden en hij hen distributeur werd.
  10. In de tweede aflevering zien we als Tuco zijn opties opnoemt als hij de tweeling en Jimmy in de woestijn heeft liggen dat zijn handlanger No Doze voor zijn beurt praat, iets wat Tuco niet weet te waarderen. Dat wisten de kijkers van Breaking Bad al: In het eerste seizoen deed No Doze dit ook en moest het met de dood bekopen: Tuco sloeg zo hard op hem in dat hij het niet overleefde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven