web analytics

Zeven Amerikaanse series om op te letten in najaar 2017

Young SheldonHet Amerikaanse televisieseizoen staat op het punt van beginnen, dus is het tijd om eens zeven series op een rij te zetten waar we op moeten letten dit najaar. Zo zien we de jonge jaren van Sheldon Cooper, krijgen we een X-Men serie en is er een nieuwe versie van Dynasty.

 • The Good Doctor
  In september verschijnt bij de Amerikaanse zender ABC de serie The Good Doctor. In deze medische dramaserie volgen we Shaun Murphy (Freddie Highmore bekend van Bates Motel)een jonge chirurg met autisme die leeft op het platteland, maar nu gaat hij werken in een prestigieus ziekenhuis. Hij krijgt deze baan doordat de directeur van het ziekenhuis Aaron Glassman (Richard Schiff) zijn mentor en goede vriend is. Shaun heeft moeite met het contact maken met zijn collega’s en die zijn dan ook sceptisch. Maar hij weet mensenlevens te redden en later krijgt hij contact met dokter Claire Browne (Antonia Thomas). In de Verenigde Staten is The Good Doctor vanaf 25 september te zien.
 • Young Sheldon
  Het kon eigenlijk niet uitblijven: de populaire komedieserie The Big Bang Theory krijgt een spin-off. In Young Sheldon volgen we een 9 jarige Sheldon Cooper (Iain Armitage) die met zijn familie in het oosten van Texas woont samen met zijn gelovige moeder Mary (Zoe Perry, die de dochter van Laurie Metcalf is die de rol van Mary Cooper in TBBT speelt), zijn vader George (Lance Barber), zijn oudere broer George Jr. (Reagon Revord) en zijn tweelingzus Missy (Montana Jordan). In de Verenigde Staten is Young Sheldon vanaf 2 november te zien, maar de eerste aflevering wordt op 25 september uitgezonden.
 • Will & Grace
  Eerlijk is eerlijk, helemaal nieuw is deze serie natuurlijk niet. Maar na 11 jaar verschijnt er weer een nieuw seizoen van de Amerikaanse komedieserie Will & Grace. Ook in dit negende seizoen, een tiende is trouwens al aangekondigd, zien we hoe Will (Eric McCormack) en Grace (Debra Messing) samen met hun vrienden Karen (Megan Mullally) en Jack (Sean Hayes) leven in Manhattan. Will en Grace zullen zakelijk gaan samenwerken en heeft Will een nieuwe vriend die gespeeld wordt door Ben Platt. De eerste aflevering is ook de meest politieke aflevering. Hierin belt de First Lady haar best friend Karen na een nachtmerrie, dus gaat Karen samen met de anderen naar het Witte Huis waar ze zelfs in een kussengevecht belanden. In de Verenigde Staten is het negende seizoen van Will & Grace vanaf 28 september te zien, in Nederland is de serie vanaf 3 oktober te zien bij TLC.
 • The Gifted
  Vanaf oktober is bij Fox de serie The Gifted te zien. De serie maakt onderdeel uit van de X-Men filmwereld. In The Gifted zien we dat Reed Strucker (Stephen Moyer) en Caitlin Strucker (Amy Acker) een doodgewoon leven hebben in een buitenwijk, maar dan ontdekken ze dat hun kinderen, Lauren (Natalie Alyn Lind) en Andy (Percy Hynes White), mutantkrachten hebben. Ze slaan op de vlucht om uit handen van de overheid te blijven en zo komen ze terecht bij een ondergronds netwerk van mutanten en moeten ze vechten om in leven te blijven. In de Verenigde Staten is The Gifted vanaf 2 oktober te zien. In Nederland is de serie vanaf 5 oktober bij Fox te zien.
 • Dynasty
  In de jaren 80 waren er twee hitseries: Dallas en Dynasty. De serie Dallas is een aantal jaar terug al opnieuw gemaakt en nu is de beurt aan Dynasty. Vanaf oktober is bij The CW te zien hoe het met de familie Carrington vergaat. In deze versie, gemaakt door Gossip Girl-makers Josh Schwartz en Stephanie Savage, zien we hoe de familie Carrington en de familie Colby met elkaar in de clinch liggen en we zien hoe Fallon Carrington (Elizabeth Gillies), de dochter van billionair Blake Carrington (Grant Show) in de clinch ligt met haar toekomstige stiefmoeder Cristal Flores (Nathalie Kelley). Of het iconische personage Alexis ook zal verschijnen is nog onbekend. In de Verenigde Staten is Dynasty vanaf 11 oktober te zien. In Nederland is de serie naar verwachting vanaf 12 oktober te zien bij Netflix
 • Mindhunter
  Vanaf oktober is bij Netflix de dramaserie Mindhunter te zien. De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in 1979. We volgen de FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) een onderzoek starten om het brein van criminelen te doorgronden om zo de grote waarom-vraag te kunnen beantwoorden. Hierdoor interviewen ze verschillende seriemoordenaars om hun denkpatroon te doorgronden en gebruiken ze die informatie bij lopende zaken. Mindhunter is vanaf 13 oktober wereldwijd te zien bij Netflix.
 • Marvel’s Runaways
  Eind november komt de Amerikaanse streamingdienst Hulu met de Marvel-serie Runaways. Deze serie speelt zich af in het Marvel-universum en gaat over zes tieners, de nerd Alex Wilder (Rhenzy Feliz), de wiccan Nico Minoru (Lyrica Okano), model Karoline Dean (Virginia Gardner), rebelse Gert Yorkes (Ariela Barer), atleet Chase Stein (Gregg Sulkin) en de positieve Molly Hernandez (Allegra Acosta) die het gaan opnemen tegen hun ouders die het superschurkenteam Pride vormen. De serie Runaways is vanaf 21 november in de Verenigde Staten bij Hulu te zien. Van de serie is nog geen trailer verschenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven