web analytics

De Twaalf: de Assepoestermoord bij VRT1

Vanaf zondag 3 september is bij VRT1 de Belgische dramaserie De Twaalf: de Assepoestermoord te zien. De serie telt acht afleveringen.

In dit seizoen volgen we het proces van Julie Bergman (Lou Miller) en Anton Bergman (Koen De Graeve). Ze worden beschuldigd van moord op Marianne (Katrien De Ruysscher), de partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Julie beweert dat ze Marianne tijdens een ruzie per ongeluk van de keldertrap heeft geduwd en haar vader er niets mee te maken heeft. Anton zegt ook dat hij onschuldig is, maar gerechtelijk onderzoek toont aan dat Marianne eerst een klapt op haar heeft gekregen en haar lichaam daarna verplaatst is naar de kelder. Julie wordt bijgestaan door advocate Claire Verlinden (Inge Paulussen) en haar ex-man Frank Dedoncker (Peter Van den Begin) is de advocaat van Anton.

Een jury van twaalf man zal beslissen over het lot van Julie en Anton, maar ze hebben ook hun eigen leven en privéproblemen. Nico (Emilie De Roo) is gerechtsjournaliste en is enthousiast als ze eindelijk in de volksjury mag plaatsnemen, maar als haar tienerzoon wordt beschuldigd van het verpreiden van naaktfoto’s en beweert onschuldig te zijn beginnen haar emoties haar objectiviteit in de weg te zitten. Vastgoedmakelaar Murad (Yassine Ouaich) heeft al snel zijn oordeel klaar, maar als zijn zus ineens bij hem voor de deur staat wordt hij geconfronteerd met een geheim uit het verleden. De oudere Cahterine (Chris Nietvelt) is een beetje eenzaam als haar man hertrouwt en haar dochter emigreert, dankzij jurylid Vanessa (Viv Van Dingenen) leert ze jurylid Jacob (Jobst Schnibbe) kennen, zou ze op latere leeftijd nog ware liefde vinden?

Het tweede seizoen van De twaalf is vanaf 3 september elke zondag om 21:05 te zien bij VRT1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven