Kostuumdrama Indian Summers bij BBC First

Indian SummersVanaf zaterdag 2 juli is bij BBC First de Kostuumdrama Indian Summers te zien. Het eerste seizoen telt tien afleveringen.

Indian Summers speelt zich af in de zomer van 1932. India droomt van onafhankelijkheid, maar de Britten blijven vasthouden aan de macht. Aan de voet van de Himalaya ligt Simla, een plek waar elke zomer de invloedrijke Britten neerstrijken. En in deze gemeenschap is Cynthia (Julie Walters) de spil. Ze is in haar zestiger jaren, weduwe en je moet rekening met haar houden, want ze heeft veel invloed.

Een ander personage is Ralph Whelan (Henry Lloyd Hughes), hij is een ambitieuze man en de persoonlijke secretaris van de Onderkoning van Indië, Lord Willingdon (Patrick Malahide) die aan het einde van zijn carrière is. De zus van Ralph, Alice (Jemima West) keert terug naar Simla met een kind en voelt zich aangetrokken tot Aafrin (Nikesh Patel) die de junior klerk is. Zijn zus Sooni (Ayesha Kala) wil advocaat worden en ziet een onafhankelijk India wel zitten. Ook zien we Douglas (Craig Parkinson) die een school runt en zijn vrouw Sarah (Fiona Glascott) die liever naar huis wil. Maar als de zomer begint beginnen ook de beloftes, geheimen, politieke spelletjes, macht, seks en liefde een rol te spelen en als de Britse Raj begint te wankelen begint het volk zijn ogen te openen voor de mogelijkheden van vrijheid.

Indian Summers is vanaf 2 juli elke zaterdag om 21:00 te zien bij BBC First

Lees ook:

Redactie