web analytics

Detective Dalgliesh seizoen 2 bij NPO2

DalglieshVanaf zaterdag 2 september is bij NPO2 het tweede seizoen van de Britse detective Dalgliesh te zien. Dit tweede seizoen telt drie afleveringen.

In de serie volgen we detective Adam Dalgliesh (Bertie Carvel), een gereserveerde detective die ook literaire ambities heeft met zijn poëzie terwijl hij complexe misdaden oplost in het Engeland van de jaren 70.

In de eerste aflevering, Death Of An Expert Witness wordt op een afgelegen plek in Norfolk een lijk aangetroffen. Het lijkt een gewone moordzaak tot er een incident plaatsvindt in het pathalogisch lab. Inspecteur Dalgliesh en zijn collega Miskin (Carlyss Peer) reizen af naar Norfolk om de zaak uit te zoeken en het slachtoffer lijkt een hoop vijanden te hebben.

In de tweede aflevering A Certain Justice staat de succesvolle maar arrogante advocate Venetia Aldridge een verdachte bij die wordt verdacht van de moord op zijn tante. Vier weken later wordt ze dood aangetroffen in haar werkkamer. Dalgliesh en Miskin ontdekken een web van intriges en onverwerkt leed terwijl de verdenking valt op haar collega’s, maar ook de nieuwe verloofde van haar dochter.

In de derde en laatste aflevering, The Murder Room, wordt psychiater Neville Dupayne dood aangetroffen in zijn uitgebrande auto. Zijn broer en zus die met hem het familiemuseum leiden zijn nog maar twee van de verdachten. De dood toont veel overeenkomsten met een geval uit het moordkabinet van het museum. Een tweede moord maakt de zaak alleen maar ingewikkelder.

Het tweede seizoen van Dalgliesh is vanaf 2 september elke zaterdag om 22:30 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven