web analytics

Belgische serie Cordon bij Fox te zien

CordonVanaf woensdag 22 april zendt Fox de Belgische serie Cordon uit. In die serie wordt de Antwerpse binnenstad afgesloten door een dodelijk virus. In de Verenigde Staten wordt door de zender The CW een proefaflevering gemaakt voor een remake.

In Cordon komt het leven in de Antwerpse binnenstad tot stilstand als deze hermetisch wordt afgesloten. Dat gebeurd doordat er een besmettelijk en dodelijk virus is ontdekt. In het begin was het afgeroepen voor 48 uur en daar zagen de antwerpenaren de lol wel van in, maar als het cordon voor onbepaalde tijd wordt verlengt slaat de stemming om. De een heeft zijn doodvonnis al getekend, terwijl de ander de balans nog moet opmaken. Weer een ander ziet een kans om zichzelf te verrijken. Buiten het cordon ontdekken een redacteur en een politieman dat er gelogen wordt over de bron van het virus en ze gaan op onderzoek uit.

Commissaris Lex Faes (Tom Dewispelaere) moet het cordon beschermen en is plichtsgetrouw, maar toch zal zijn verrtouwen iets afbrokkelen. Zijn vriendin Jana (Liesa Van Der Aa) zit in het cordon. Zij denkt dat als ze alle instructies maar opvolgt dat het wel goed komt. Inspecteur Jokke Deelen (Wouter Hendrickx) is de schakel tussen de buitenwereld en het cordon en dan komt hij ook nog de vrouw van zijn leven tegen. Juf Katja (Veerle Baetens) is nogal een bange lerares, maar als ze met haar klas in het cordon komt te zitten moet ze zichzelf overwinnen.

Cordon is vanaf woensdag 22 april te zien om 22:00 op Fox.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven