web analytics

Zeven Amerikaanse dramaseries waar we naar uitkijken in najaar 2016

This Is UsIn het najaar van 2016, vanaf september, begint het nieuwe Amerikaanse televisieseizoen en dan komen er dus ook weer tal van nieuwe series op de buis. Hieronder zeven nieuwe dramaseries waar we nu al naar uitkijken en het loopt nogal uiteen, van een serie over een Vietnam-veteraan tot een serie waar tijdreizen centraal staat tot een blik achter de schermen bij een modehuis in het Naoorlogse Parijs.

 • Harley and the Davidsons
  Ook Discovery Channel gaat een serie uitzenden, en hun keus is gevallen op Harley and the Davidsons. De serie is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en zal gaan over twee 19 jarigen die een imperium oprichtte in hun tuin. We zien Michiel Huisman als Walter Davidson, Robert Aramayo als William S. Harley en Bug Hall speelt Arthur Davidson. Zij zijn de mannen die toen bouwde aan het motorbedrijf Harley-Davidson. We gaan terug naar het Milwaukee van begin 1900 waar de jonge Harley en Davidson een motor in elkaar zetten en later een bedrijf en dat tijdens een periode van sociale en technologische verandering. De serie telt zes afleveringen en is vanaf 5 september in de Verenigde Staten te zien bij Discovery Channel. In Nederland is de serie op 8 oktober te zien bij Discovery Channel.
 • Quarry
  Op Cinemax gaat Quarry in première, in deze serie zien we hoe Mac Conway (Logan Marshall-Green) terugkeert naar Memphis nadat hij in Vietnam heeft gezeten in 1972. Hij wordt genegeerd door zijn geliefden en gedemoniseerd door het publiek. Als hij moet zien om te gaan wat er gebeurd is in de oorlog wordt hij aangetrokken tot een netwerk van moord en corruptie dat zich uitspreidt tot aan de gehele lengte van de mississippi. De serie is geschreven door twee schrijvers van het prachtige Rectify: Graham Gordy en Michael D. Fuller. Omdat de serie bij Cinemax wordt uitgezonden is er een goede kans dat Quarry bij ons bij HBO te zien is. Het eerste seizoen van Quarry telt acht afleveringen en is vanaf 9 september in de VS te zien.
 • This Is Us
  Toen de trailer van This Is Us uit kwam werd al enkele dagen later bekend gemaakt dat die maarliefst meer dan 50 miljoen keer bekeken is op facebook, dus dit kan de grote hit van het seizoen worden. Andere mensen waren van mening dat het aantal zo hoog was omdat de video automatisch afspeelt op facebook en weer andere gaven de schuld aan de blote kont van Milo Ventimiglia die even te zien is en die zou voor herhaalijk kijken zorgen. Maar waar gaat This Is Us over? Het volgt een ensemble van personages die elkaars pad kruisen en hun levens zullen met elkaar verbonden worden. We zien dat sommige mensen hun verjaardag met elkaar delen en veel meer dan je zou verwachten. Acteurs die meedoen zijn, naast Ventimiglia: Mandy Moore, Justin Hartley, Chrissy Metz, Sterling K. Brown, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan en Ron Cephas Jones. Het seizoen telt (nu nog) dertien afleveringen en zal op 20 september van start gaan bij NBC.
 • Designated Survivor
  In Designated Survivor zien we Kiefer Sutherland (Jack Bauer van 24!) als Tom Kirkman, een minister van het Amerikaanse kabinet die na een aanslag op Washington grondwettelijk de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Dan moet hij er voor zorgen dat het land en zijn familie niet zal ontsporen in chaos en moet hij één van de lastigste presidentschap in de geschiedenis tot een goed einde brengen, want dit was nog maar het begin. Het eerste seizoen van tot nu toe dertien afleveringen begint op 21 september op ABC. In Nederland is de serie bij Netflix te zien.
 • Timeless
  In Timeless, een avonturenserie, zien we hoe een mysterieuze crimineel, Garcia Flynn (Goran Visnjic) een tijdmachine en zijn doel is om Amerika te verwoesten door het verleden te veranderen. Maar gelukkig is er hoop: wetenschapper Rufus (Malcolm Barrett), soldaat Wyatt (Matt Lanter) en geschiedenis professor Lucy (Abigail Spencer) gebruiken het prototype van de tijdmachine om zo terug te gaan naar kritieke momenten in de geschiedenis. Ze moeten er alles aan doen om niet de geschiedenis te veranderen en ze moeten de dief een stap voor blijven. Het seizoen telt dertien afleveringen en zal vanaf 3 oktober te zien zijn bij NBC.
 • Chance
  De serie Chance is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kem Nunn en is een psychologische thriller die gaat over Dr. Eldon Chance (Hugh Laurie), die uit San Francisco komt en een forensische neuropsychiator is die in een geweldadige en gevaarlijke wereld van identiteitsfraude, corruptie bij de politie en psychische ziekte terecht komt. Als Dr. Change een slecht advies geeft over een patient die misschien een persoonlijkheidsstoornis heeft komt hij op de radar van haar gewelddadige man die ook een detective is. Dr. Chance gaat naar de onderbuik van de stad terwijl hij ook te maken krijgt zijn scheiding en zijn tienerdochter. Er zijn al twee seizoenen aangekondigd van tien afleveringen. De eerste aflevering is vanaf 19 oktober te zien bij Hulu.
 • The Collection
  Bij de Britse versie van Amazon Prime komt in september de serie The Collection. In deze serie is het 1947 en zien we het verhaal van een modehuis uit Parijs net na de de donkere tijden van de bezetting dat nu de gouden tijd van design en ondernemen in stapt. Maar het is ook een familiesaga dat gaat over twee verschillende broers; Paul Sabine (Richard Coyle) is de couturier met een romantische visie waarvan hij hoop dat het het naoorlogse Parijs zal doen opleven. Zijn moeder Yvette Sabine (Frances de la Tour) is de matriarch die er alles aan doet om er voor te zorgen dat hun zoons krijgen wat ze willen. De broer van Paul, Claude (Tom Riley) is het echte maar verborgen talent bij het label, hij leeft met zijn Amerikaanse vrouw Helen (Mamie Gummer). Ondertussen ontwikkelt Nina (Jenna Thiam), de dochter van de hoofdnaaister zich tot het gezicht van het modelabel. De serie telt acht afleveringen en is vanaf 2 september te zien bij Amazon Prime UK. Vanaf 6 november 2016 is de serie bij BBC First te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven