web analytics

Videoland kondigt De 12 van Oldenheim aan

VideolandDe Nederlandse streamingdienst Videoland heeft een nieuwe Nederlandse dramaserie aangekondigd: De 12 van Oldenheim. Eerder kondigde Videoland al twee andere Nederlandse series aan: All-in Kitchen, een spin-off van Bluf en de politieserie Odds.

In de serie De 12 van Oldenheim, die wordt opgenomen in Harmelen, zijn de hoofdingrediënten mysterie en tragedie in een Hollands dorpje. RTL Boulevard maakte alvast de eerste hoofdrolspelers bekend: Noortje Herlaar, Richard Groenendijk, Gaite Jansen en Guy Clemens hebben een rol in de serie. De 12 van Oldenheim is bedacht en geschreven door Lex Passchier, die eerder scenario’s schreef voor Heer & Meester en Moordvrouw, en moet in 2017 verschijnen.

Update 22 augustus: Er is opnieuw nieuws naar buiten gekomen over De 12 van Oldenheim. Zo zullen ook Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt een rol spelen in de serie net als Michiel Nooter en Saskia Temmink.

Ook is er iets bekend gemaakt van het verhaal, de serie speelt zich af in het gemoedelijke dorp Oldenheim waar de meeste families elkaar al generaties lang kennen. Tijdens een zomerse nacht verdwijnt een zestienjarig meisje, er komt een zoekactie zonder resltaat. Dan verdwijnt een tweede inwoner van het dorp en daar blijft het niet bij. Aan de ene kant heeft de serie een bovennatuurlijke sfeer zoals in Under the Dome en The Leftovers, maar ook lijkt het op een detectiveverhaal in een gesloten gemeenschap omdat we alle twintig personages kunnen wantrouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven