web analytics

Ziekenhuisserie Dag en Nacht bij NPO1

Vanaf woensdag 12 april is bij NPO1 de Nederlandse ziekenhuisserie Dag en Nacht te zien. De serie is gebaseerd op de Deense serie Dag & nat. De serie telt acht afleveringen.

In de serie zorgen de zware werkomstandigheden en een personeelstekort voor stress en problemen in het ziekenhuis waar klinisch verloskundige Ella (Kim van Kooten) hoofd van de afdeling verloskunde is. Iedere dag begeleidt zij en haar collega’s de meest uiteenlopende bevallingen. Het runnen van de kraamafdeling lijkt voor Ella genoeg te zijn. Ze heeft geen man, kinderen of privéleven. Ze houdt zielsveel van haar werk, maar worstelt met de werkomstandigheden. Er komen meer bevallingen binnen dan het ziekenhuis aankan, maar die problemen worden weggewuifd door Michael (Gijs Naber), het hoofd van het ziekenhuis.

Steun krijgt Ella bij haar collega’s, zoals Louise (Maartje Remmers) die wat stug lijkt en haar nukken botviert op stagiair Willem (Daniel Cornelissen), de enige man van het team verloskundigen. Verpleegkundige Trui (Bianca Krijgsman) combineert haar uitputtende werk met een hopeloze verliefdheid op anesthesioloog Jacob (Koen de Bouw) die zijn handen vol heeft aan een naderende burn-out en zijn assistent Frederik (Jesse Mensah).

Gynaecoloog Milad (Sadettin Kirmiziyüz) wil loyaal blijven aan Ella en de afdeling, maar is niet ongevoelig voor een aanbieding van een privékliniek. Verloskundige Tina (Frieda Barnhard) slaapt het liefst in het ziekenhuis om zich niet eenzaam te voelen en ook de moeder van Ellen, Vivi (Raymonde de Kuyper) werkt in het ziekenhuis en loopt haar vaak voor de voeten. Jerry (Benja Bruijning) is een zachtaardige en geduldige kinderarts die alles voor Ella wil opgeven, als ze maar zegt dat ze van hem houdt, maar met die woorden heeft ze niet zoveel.

Dag en Nacht is vanaf 12 april elke woensdag om 20:30 te zien bij NPO1

1 gedachte over “Ziekenhuisserie Dag en Nacht bij NPO1”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven