web analytics

Vera seizoen 6 bij NPO1

VeraVanaf 4 januari wordt bij NPO1 het zesde seizoen uitgezonden van de detectiveserie Vera. Dit seizoen telt vier afleveringen.

In de eerste aflevering zien we hoe Vera Stanhope (Brenda Blethyn) de moord onderzoekt op een 56-jarige vrouw. Het blijkt Anne-Marie Richards te zijn die uit Schotland is overkomen om weer in contact te komen met haar dochters Nicole (Kelly Gough) en Christine (Faye Marsay). Zou een oude ruzie een motief zijn? En wat is haar relatie met een zakenman uit Newcastle? Samen met Aiden Healy (Kenny Doughty), Bethany Whelan (Cush Jumbo) en Kenny Lockhart (Jon Morrison) moet Vera alles gebruiken wat ze in huis heeft om de waarheid te achterhalen.

In de tweede aflevering wordt de dood van Jamie Thorne onderzocht. Patholoog Marcus Summer (Kingsley Ben-Adir) komt tot de conclusie dat een hoofdtrauma de doodsoorzaak is. Jamie werkte op een attractiepark van Bobby (Sean Gilder) en Morven (Julia Ford). Zij zeggen dat hij woonde met zijn collega Harris Kirke (Ben Ryan-Davies). Zijn priester George Haleford (Joe Dixon) vertelde dat hij een jaar geleden ook bij hem heeft geslapen nadat hij op straat aan het zwerven was. Vera vraagt zich af waarom dat zo was als zijn moeder Grace (Jo Hartley) en haar man Philip (Jason Done) een gelukkig gezin vormen.

In de derde aflevering wordt de moord van Alex Gartside onderzocht. Maar nog vreemder is dat in het huis waar hij op paste het lichaam van Martin Nielson wordt gevonden. Nieuw in het team is Hicham Cherradi (Noof McEwan) en ze moeten zorgen voor een helder beeld in de zaak. Harry (Aden Gillett) en buurman Brian (Jack Ellis) hebben niets vreemd gehoord, maar barmeid Lizzie (Harriet Cains) weet dat Alex en Martin de avond voor hun moord met elkaar in de pub hebben gezeten. Al snel moeten ze de hele levenswandel van deze twee nagaan om een motief te vinden, en die lijkt zelfs twintig jaar terug te gaan.

In de vierde aflevering onderzoeken ze de mysterieuze dood van visser Tommy Stonnall. Zijn zoons Lee (Philip Hill Pearson) en Steve (Ciaran Griffiths) wijzen naar Jay Connock (Mark Stobbart), die een jarenlange ruzie heeft met Tommy. Ze onderzoeken waar het lichaam het water in ging en gaan de laatste gangen na. Maar als de boot van de schoonzus van tommy, Anna (Caroline Loncq) in vlammen opgaat gelooft het team dat de hechte familie iets te verbergen heeft.

Het zesde seizoen van Vera is vanaf 4 januari elke woensdag om 21:30 te zien bij NPO1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven