Vera seizoen 10 bij één en NPO2

VeraVanaf vrijdag 14 februari is bij één het tiende seizoen van de Britse detectiveserie Vera te zien. Dit seizoen telt vier afleveringen.

Ook dit seizoen zien we weer hoe Vera Stanhope (Brenda Blethyn) misdaden oplost samen met haar team: Aiden Healy (Kenny Doughty), Kenny Lockhart (Jon Morrison), Mark Edwards (Riley Jones), Jaquelien Williams (Ibinabo Jack) en patholoog Malcolm Donahue (Paul Kaye).

In de eerste aflevering wordt het lichaam van Freddie Gill (Jonathan Spencer) ontdekt in zijn huis als de deurwaarder het huis wil vorderen. Hij is vervreemd van zijn vrouw Jade (Charlotte Pyke) en zoon Riley Gill (Josh Barrow), die nu bij de familie van Jade wonen. Als blijkt dat ook het bedrijf van Freddie in geldnood zit vraagt Vera zich af in welke hoek de moordenaar gezocht moet worden.

In de tweede aflevering spoelt het lichaam van de negentienjarige Dennis Bayliss aan. Het blijkt dat hij een andere vader heeft dan dat hij altijd had gedacht en dat zorgde er voor dat hij in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Vera zal de band tussen de twee families moeten onderzoeken.

In de derde aflevering moet Vera de laatste uren van Luke Sumner reconstrueren. Hij werkte erg veel uren bij een schoonmaakbedrijf en heeft alle banden verbroken met de plek waar hij vandaan kwam, inclusief zijn moeder Carmel, die het net als Luke moeilijk heeft met de moord van Luke’s vader Seth.

In de vierde aflevering is gokwinkelmagnaat Alun Wilmott vermoord door wat vermoed wordt een uit de hand gelopen inbraak. Bij de inbraak wordt een groot geldbedrag uit de kluis meegenomen wat de vrouw en dochter getraumatiseerd achterlaat. Vera denkt dat het een inside job was en ziet een verdachte in Ciaran Duggan, het hoofd van de buurtbeveiliging.

Het tiende seizoen van Vera is vanaf 14 februari 2020 elke vrijdag om 20:35 te zien bij één

Vanaf zaterdag 19 juni 2021 is dit seizoen elke zaterdag om 22:10 te zien bij NPO2

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *