web analytics

Vanaf 17 juni House of the Dragon seizoen 2 bij HBO Max

Vanaf maandag 17 juni is bij HBO Max het tweede seizoen van de Amerikaanse fantasyserie House of the Dragon te zien. Dit seizoen telt acht afleveringen en een derde seizoen is al aangekondigd.

Hoe eindigde het eerste seizoen?

Na de dood van Koning Viserys besluit zijn vrouw Alicent (Olivia Cooke) dat hun zoon Aegon (Tom Glynn-Carney) de rechtmatige koning van Westeros is. De hand van de koning en vader van Alicent, Otto Hightower (Rhys Ifans) laat verschillende huizen trouw zweren aan Aegon. Prinses Rhaenys (Eve Best) weigert dit, wordt opgesloten maar weet te ontsnappen met haar draak. Ze gaat naar Dragonstone en daar vertelt ze het nieuws aan Rhaenya (Emma D’Arcy), die als oudste dochter ook een claim op de IJzeren troon heeft.

Rhaenys weet Corlys (Steve Toussaint) over te halen om Huis Velaryon trouw aan haar te laten zweren. Ook stuurt ze haar zonen Jacaerys (Harry Collett) en Lucerys naar de Huizen Arryn, Stark en Baratheon om ze over te halen om hun bondgenoot te zijn. Lucerys stuit op tegenstand bij Huis Baratheon en ook zijn neef Aemond (Ewan Mitchell), de broer van nu Koning Aegon heeft hun al binnengehaald door een huwelijk te willen sluiten met de dochter van Borros Baratheon. Na hun ontmoeting volgt er een achtervolging op hun draken. Als de draak van Lucerys die van Aemond verbrandt valt die van Aemond Lucerys en zijn draak Arrox aan, iets wat Aemond ook niet wilde. Lucerys is dodelijk getroffen en als Daemon (Matt Smith), de man en oom van Rhaenyra haar dit nieuws vertelt zweert ze op wraak.

Wat gebeurt er in het tweede seizoen?

In Westeros staat de burgeroorlog met draken op het punt van uitbreken als de Groenen en de Zwarten de strijd aan gaan met Koning Aegon II (groen) en Koningin Rhaenyra (zwart). Beide kanten geloven dat hun claim op de troon de rechtmatige is en er wordt door de adelijke huizen dan ook een kant gekozen. Maar een oorlog tussen familieleden is al ernstig, maar een oorlog waar ook draken bij betrokken zijn kan alleen maar heel bloederig worden.

Nieuwe personages

Cregan Stark en Lady Jeyne Arryn
Jacaerys ging aan het einde van het eerste seizoen op weg naar Huis Arryn en Huis Stark. Zo gaat hij naar Cregan Stark (Tom Taylor), die als bijnaam de Wolf van het Noorden heeft en ze zullen samen een bezoek brengen aan de Wall. Ook zien we Lady Jeyne Arryn (Amanda Collin) die heerst over de Vale sinds jonge leeftijd na de dood van haar vader en broers. Ze heeft al die tijd verschillende opstanden weten te doorstaan.

Alyn en Addam of Hull
Alyn of Hull (Abubakar Salim) is een matroos uit de vloot van Lord Corlys Valeryon en dit seizoen zal hij samen met zijn oudere broer Addam (Clinton Liberty) in beeld komen als Huis Veleryon een zeeblokkade inzet om King’s Landing te isoleren.

Hugh Hammer en Ulf the White
In de strijd waar draken bij betrokken zijn heb je ook drakenrijders nodig en daar komen Hugh (Kieran Bew) en Ulf (Tom Bennett) om de hoek kijken. Zij zijn de zogenaamde dragonseed, bastaardkinderen van een Targaryen en die dus in theorie het talent kunnen hebben om een draak te rijden.

Blood en Cheese
Om wraak te nemen op de dood van Lucery worden twee burgers uit King’s Landing, Blood (Sam C. Wilson) en Cheese (Mark Stobbart) ingezet.

Gwayne Hightower
Gwayne (Freddie Fox) is de zoon van Otto Hightower, de hand van de koning en de broer van Koningin-moeder Alicent Hightower. Hij is een nogal arrogante ridder die is opgegroeid in rijkdom en een tijd van vrede.

Simon Strong en Alys Rivers
Larry Strong is de erfgenaam van Huis Strong, maar zijn oom Simon (Simon Russell Beale) is de kasteelheer van Harrenhal en dus verantwoordelijk van de verdediging van dit kasteel sinds Larry in King’s Landing met zijn plannen bezig is. Op Harrenhal loopt ook Alys (Gayle Rankin) rond, een mysterieuze vrouw die genezer is, maar volgens anderen is het een heks

Afleveringen

De eerste aflevering van dit seizoen heet A Son for a Son en zal 64 minuten duren, wat in lijn ligt met de lengte van de afleveringen van het eerste seizoen, die uiteenlopen van 54 tot 67 minuten. De tweede aflevering is 72 minuten en daarmee de langste aflevering van de serie (tot nu toe dan). Op 5 augustus is de achtste en laatste aflevering van dit seizoen te zien.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is vanaf 17 juni elke maandag te zien bij HBO Max

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven