web analytics

The Brokenwood Mysteries seizoen 6 bij VRT1

The Brokenwood Mysteries

Vanaf vrijdag 13 oktober is bij VRT1 het zesde seizoen van de Nieuw-Zeelandse detectiveserie The Brokenwood Mysteries te zien. Dit seizoen telt vier afleveringen.

Ook dit seizoen weten de nogal van elkaar verschillende detectives Mike Shepherd (Neill Rea) en Kristin Simms (Fern Sutherland) weer verschillende misdaden op te lossen in het nogal pitoreske plaatstje Brokenwood. Ze krijgen hulp van detective Sam Breen (Nic Sampson)

In de eerste aflevering duiken ze in de wereld van Steampunk: Victoriaanse kostuums en science fiction. Tijdens een Steampunk-bijeenkomst is er een dode gevallen bij een explosie tijdens een vuurwerkshow, maar was hij wel het beoogde doelwit?

In de tweede aflevering bezoekt Kristin een lezing van een detectiveschrijver. Maar dan blijkt dat de wereldberoemde schrijven op dezelfde manier is vermoord als zijn nieuwe boek: Mes in je rug. Om het nog ingewikkelder te maken ziet ze dat de vrouw die over zijn dode lichaam staat de ex-vrouw van Mike is.

In de derde aflevering wordt een dierenrechtenactivist vermoord terwijl die de eerste dag van het eendenjaagseizoen verstoorde. Het team ondervraagt verschillende leden van het Brokenwood Duck Stalking Association. Was haar dood een ongeluk of is er meer aan de hand?

In de vierde aflevering is er een verdachte zelfdoding in de vrouwengevangenis van Brokenwood. Het blijkt dat Mike het slachtoffer nog kent van zijn tijd in de stad. De detectives beginnen aan hun onderzoek en komen oude bekenden tegen, sommige verdachten zijn namelijk vrouwelijke veroordeelden die hun achter slot en grendel hebben gezet.

Het zesde seizoen van The Brokenwood Mysteries is vanaf 13 oktober elke vrijdag om 20:45 te zien bij VRT1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven