web analytics

Britse serie The Walk-in bij NPO2

Vanaf vrijdag 13 oktober is bij NPO2 de Britse dramaserie The Walk-in te zien. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en telt vijf afleveringen.

In de serie volgen we activist Matthew Collins (Stephen Graham), een voormalig neo-nazi die nu werkt als journalist bij de antiracisme-organisatie Hope not Hate. Zijn doel is om de radicalisering van jonge witte mannen tegen te gaan voordat het begint. Zijn manier van werken is om extreemrechtse organisaties te infiltreren en dan informatie online publiceren.

Hij heeft nog nooit kunnen infiltreren in de groep National Action die in de luwte hebben kunnen groeien tot de moord op parlementslid Jo Cox waarna ze veel aandacht kregen en als eerste extreem rechtste organisatie werd verboden door de overheid. Matthew heeft het idee dat de groep nu ondergronds wordt voortgezet, maar zijn kans op infiltratie is nu verkeken. Een andere hoofdrol in de serie is er voor Robbie (Andrew Ellis), een nieuw lid van de National Action. Hij is single, doelloos, ongelukkig in zijn onderbetaalde baan en daarmee dus een perfect doelwit om te kneden voor de organisatie.

The Walk-in is vanaf 13 oktober elke vrijdag om 23:19 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven