web analytics

Silent Witness seizoen 24 bij NPO1

Silent WitnessVanaf vrijdag 29 juli is bij NPO1 het vierentwintigste seizoen van de Britse misdaadserie Silent Witness te zien. Dit seizoen telt tien afleveringen.

In de eerste aflevering is er een opstand in de Haworth gevangenis en gevangene Jay Selwyn wordt dood gevonden in een vriezer. Nikki Alexander (Emilia Fox) en Jack Hodgson (David Caves) worden naar de gevangenis gestuurd en daar blijkt dat Nikkie de celmaat van het slachtoffer kent. Scott Weston was tien jaar namelijk verantwoordelijk voor een schietpartij op haar universiteit. Nikki is er van overtuigd dat Weston nu ook de dader is, maar Jack heeft zijn twijfels.

In de volgende zaak wordt zwemlerares Laura Jennings vermoord gevonden in haar flat en sporen leiden naar twee verdachten, waarbij eentje haar ex-vriend, een voormalig agent is. Het is de eerste zaak voor Dr. Adam Yuen (Jason Wong) en hij is zo bezig om een goede indruk te maken dat het voor frictie zorgt in het team. Als het onderzoek vordert wordt Jack geconfronteerd met geheimen uit zijn verleden.

In de derde zaak wordt Dr. Arnie Rahul vermoord gevonden in het ziekenhuis. DNA-sporen voeren naar een patiënt die echter op het moment van de moord onder narcose was. Terwijl hun verdachte in coma ligt en er mogelijk een moordenaar in het ziekenhuis rondwaart, doet Nikki een beroep op de expertise van Adam om de zaak op te lossen.

Een moord voert Jack en Nikki naar de ondergrondse bokswereld en brengt hen in contact met een jonge, talentvolle ecoloog. Ondertussen komt Jacks broer Ryan vrij uit de gevangenis. Jack, Nikki en Simone onderzoeken een tweede sterfgeval dat verband houdt met de ondergrondse bokswereld. Ondertussen is Jack bang dat Ryan Cara in gevaar heeft gebracht, waardoor Jacks loyaliteit op de proef wordt gesteld.

In de laatste zaak van dit seizoen ontdekken de studenten van Nikki tijdens een snijles dat het lichaam geen natuurlijke dood is gestorven. Jack en Simone (Genesis Lynea) zijn bezig om de inwoners van een verpleeghuis te redden van een overstroming. Maar dan ontdekt Nikki dat zij misschien vast zitten in het tehuis met een moordenaar.

Het vierentwintigste seizoen van Silent Witness is vanaf 29 juli elke vrijdag om 20:30 te zien bij NPO1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven