web analytics

Silent Witness seizoen 26 bij BBC First

Silent WitnessVanaf vrijdag 14 april is bij BBC First het zesentwintigste seizoen van de Britse serie Silent Witness te zien. Dit seizoen telt tien afleveringen.

Dit seizoen wordt het team van Lyell Centre versterkt met twee nieuwe leden. Velvy Schur (Alastair Michael) is een anatomisch pathologisch technoloog in opleiding die erg leergierig en nieuwsgierig is en hij volgt Nikki (Emilia Fox) en Jack (David Caves) dan ook op de voet, misschien wel iets te veel. In de eerste aflevering zien we dat Velvy is gescout door ex-collega Clarissa (Liz Carr). Het tweede nieuwe lid is Gabriel Folukoya (Aki Omoshaybi), een data-expert en patholoog die voor het eerst aan het team wordt voorgesteld wanneer een bankier voortijdig aan zijn einde komt. Jack en Nikki proberen hem over te halen om hun team te komen versterken. Maar Gabriel is liever bezig in het lab dan dat hij autopsieën uitvoert. Ook zien we dit seizoen meer van Cara Connelly (Rhiannon May), het nichtje van Jack die een studie criminologie begint. Jack wordt een vaderfiguur voor haar en als ze meer betrokken raakt bij zaken wil hij niet dat ze in hun duistere wereld terechtkomt.

In de eerste aflevering is er een verdacht dood die mogelijk verband houdt met een maffiagroep en brengt daarmee iedereen die aan de zaak werkt in gevaar en ook Nikki raakt steeds meer in de zaak verstrikt door betrokkenheid van iemand dicht bij haar. In de derde aflevering onderzoeken ze een vrachtwagen in Kent waarin mensen zitten. Sommigen hebben het overleefd en willen niet met de politie praten en dus duikt het team in de wereld van drugs- en mensensmokkel.

In de vijfde aflevering ziet het team de donkere kant van social media als er een man dood wordt gevonden in een tent van een muziekfestival. In de zevende aflevering onderzoekt het team een treinongeluk waarbij de burgemeester in de trein zat. In de negende aflevering krijgen ze een complexe zaak als Jack een oude vriend assisteert. Het wordt gevaarlijk als het team corruptie ontdekt bij het politiekorps in Southbay.

Het zesentwintigste seizoen van Silent Witness is vanaf 14 april elke vrijdag om 21:00 te zien bij BBC First

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven