web analytics

Silent Witness seizoen 23 bij NPO2

Silent WitnessVanaf maandag 14 juni is bij NPO2 elke werkdag de Britse detective Silent Witness te zien. Dit seizoen telt tien afleveringen, elke zaak wordt in twee afleveringen behandeld.

In de eerste aflevering is een privéjet neergestort in een bos even buiten Londen. Aan boord zit onder andere de oud-ambassadeur van Amerika, een goede vriend van Matt, de vriend van Nikki (Emilia Fox). Het team kan weinig verdachts vinden, maar dan blijkt er een verband te zijn met een zelfmoord en neemt de zaak een onverwachte wending.

In de derde aflevering wordt het lichaam van een jongen aangetroffen in het dorpje Hartford. Hij was al langer vermist maar nu moet het team van Lyell uitzoeken wat hem is overkomen. De grote verdachte is slotenmaker Malcolm, maar de vraag is of hij ook de dader is.

In aflevering vijf wordt er een vrouw dood aangetroffen op een spoorbaan in Londen. Op haar lichaam zijn er sporen van huiselijk geweld en haar man is is dan ook de verdachte, maar er is te weinig bewijsmateriaal om hem aan de moord te linken.

In de zevende aflevering wordt het stoffelijk overschot van een man gevonden in een betonnen pilaar van een parkeergarage. Hoe meer ze ontdekken over het slachtoffer van deze verdachte sterfgeval zo’n twintig jaar geleden hoe vreemder de zaak wordt.

In de negende aflevering onderzoekt Thomas (Richard Lintern) de dood van John Sealy, een jonge soldaat die is omgekomen bij een militaire oefening. Zijn familie wil antwoorden, maar het leger wil niet graag openheid van zaken geven. Als er sporen van zenuwgas worden aangetroffen escaleert de zaak.

Het drieëntwintigste seizoen van Silent Witness is vanaf 14 juni elke werkdag om 22:20 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven