web analytics

Muzikale dramaserie Goedenavond, Dames en Heren van start op NPO1

Goedenavond Dames en Heren
Op 30 maart zendt Omroep Max de eerste aflevering uit van Goedeavond Dames en Heren, de langverwachte opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue. Deze keer gaat het niet over het theater maar over de televisiewereld. De serie kent acht afleveringen en de hoofdschrijver is Jean van de Velden, de regie is in handen van Rita Horst.

Verhaal

Anton en Els van Dijk hebben een kapperszaak en hun dochters Ietje en Eef worden door de broer van Anton, omroepdirecteur Peter van Dijk gevraagd om auditie te doen als televisieomroepster.Voor de ene dochter is dit een opening voor een spannende nieuwe wereld, maar voor de andere dochter is het een tijd van persoonlijke tragedies  en veranderingen. Nederland heeft inmiddels al 250.000 televisie-aansluitingen en dat wil Peter groots vieren en wil ook in het verleden gemaakte fouten goed maken. Hiermee gooit hij zijn eigen leven overhoop, maar ook van het ooit beroemde duo Benno en Will die nu in onmin met elkaar leven. Lukt het Peter om hen samen op televisie te krijgen en welke gevolgen hebben de keuzes van Ietje en Eef op hun familie?

Personages

Anton van Dijk (Kees Hulst) is de oudste zoon uit een kappersgezin en heeft daarom ook de kapperszaak van zijn ouders overgenomen. Zijn dochters zijn op een leeftijd gekomen dat ze niet alles meer accepteren en dan beseft hij dat hij zich altijd naar een ander heeft moeten schikken. Zijn vrouw is Els van Dijk (Loes Wouterson) en zijn steun en toeverlaat. Haar nieuwsgierigheid zorgt er voor dat ze weleens verder wil kijken dan de straat en haar buurtje. Door de veranderende tijd twijfelt ze aan haar loyaliteit aan haar gezin. Hun dochter Ietje van Dijk (Anna Raadsveld) is intelligent, belezen, spontaan en nieuwsgierig. Ze ontdekt dat je de wereld naar je eigen hand kan zetten als je er maar in gelooft. Zij heeft al een jaar een vriendje: Laurens Vogel (Yannick van de Velde). Hij is lief en eerlijk en heeft een eigen koeriersdienst met een gammele auto. Hij is erg behulpzaam en dat maakt dat hij nog weleens gebruikt wordt. Eef van Dijk (Sophie Höppener) is de andere dochter. Zij is dromerig en manipulatief en wil niets anders dan beroemd worden. Als de werkelijkheid iets anders in petto heeft zal zichzelf moeten veranderen. Ietje en Eef komen vaak over de vloer bij overbuurvrouw Jeanne Tresfon (Anne Wil Blankers) om haar te helpen sinds ze reuma en andere ongemakken heeft. Hoewel het lijkt dat ze nooit verder dan haar straat komt heeft ze toch andere inzichten in de buurt en andere culturen. Peter van Dijk (Paul R. Kooij) is de broer van Anton. Hij werkte bij de platenmaatschappij en werd zo de manager van het duo Benno en Will. Nu is hij omroepdirecteur en wil hij zijn grootste fout uit het verleden herstellen: Het duo Benno en Will bij elkaar brengen.

Benno Lamers (Huub Stapel) is de helft van het duo Benno en Will die eind jaren 40 tot begin jaren 50 furore maakte met hun komische nummers afgewisseld met een ballade. Hun toenmalige manager Peter van Dijk wist van hen een wereldact te maken. Met de breuk tussen hem en Will zit hij niet, hij treed nu op met een nieuwe zangpartner: Annemarie van Dillen (Anne-Marie Jung). Zij is enthousiast en stapelgek op Benno. Ze heeft ook iets te grote dromen over het artiestenbestaan waar ze van houdt en haar persoonlijke doelen. Will Rijvers (Loes Luca) was het andere deel van het duo. Ze was het muzikale brein van het duo en voor de buitenwereld was het dan ook onverwacht dat ze na hun televisieoptreden, tijdens de eerste uitzenddag in 1951stopte met zingen en nu op de boerderij van haar vrijgezelle zus woont. Die zus heeft ook nog een zoon, Joep (Bart Rijnink) die op zijn zeventiende naar Amerika is gegaan en daar geproeft heeft van een vrij leven: iets wat hij in Nederland wil voortzetten. Zijn zwangere vriendin is Melissa (Agnesz Hoekstra) die meegaat in zijn ideeën.

Berend Langeveld (Peter Blok) is de grote man van de televisie. Hij is charmant en presenteert en zingt zijn maandelijkse grote shows. Op de werkvloer is hij berucht door zijn escapades. Bij de televisie werkt ook de jonge camerman Niek Albers (Daniël Samkalden) die veel aandacht krijgt van vrouwen, waaronder Ietje.

Goedenavond Dames en Heren is te zien vanaf 30 maart om 22:00 op NPO1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven