web analytics

Dramaserie Zwarte Tulp beschikbaar bij Videoland

Zwarte Tulp
Vanaf 30 maart komt de Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp beschikbaar bij Videoland. Hiermee is de serie de eerste Nederlandse serie die gemaakt is voor een video-on-demand-dienst, ook de eerste Nederlandstalige want in 2016 komt pas de eerste Vlaamse serie bij Telenet. De serie gaat over twee families in de bollenstreek die elkaars aartsvijand zijn. Van Zwarte Tulp zijn twaalf afleveringen gemaakt, die in Ultra HD zijn opgenomen.

In Zwarte Tulp gaat het over twee families: Vonk en Kester. Door een ongeluk in het verleden hebben ze een enorme hekel aan elkaar. Hun vete blijft bestaan door het ultieme doel van beide families: als eerste een zwarte tulp kweken. Telkens wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld: niets is wat het lijkt, maar er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden over leven, dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden.

Familie Vonk

Luuk Vonk (Huub Stapel) staat aan het hoofd van het middelgrote bollenbedrijf Vonk BV. Hij heet één grote obsessie: een zwarte tulp kweken. Net als hij denkt dat hij het heeft gevonden overlijdt hij op mysterieuze wijze. Na zijn dood probeert hij terug te komen als geest via zijn kleindochter Jisanne om zo de familie de juiste kant op te sturen om de zwarte tulp te kweken. Zijn vrouw is Marieke Vonk (Linda van Dyck), een kunstenares diee het goede wil doen, al wil ze soms een strijd leveren met Emma over de aandacht van kleindochter Jisanne. Als haar man overlijdt komt ze erachter dat hun huwelijk en haar leven met hem op leugens is gebaseerd.

Joeri Vonk (Benja Bruijning) is de zoon van Luuk en Marieke. Hij heeft nogal lang in zijn puberfase gezeten en heeft door al het blowen last van psychoses. Toen Luuk overleed was hij opgenomen, maar op de dag van de begrafenis kwam hij eerder vrij. Hij denkt dat zijn vader is vermoord en deze gedachte wordt steeds sterker. Nu wil hij vooral serieus genomen worden, maar zijn acties bewijzen het tegendeel. Emma Vonk (Anna Drijver) is zijn zus en de recherhand van hun vader in het bedrijf. Na zijn dood neemt ze de leiding over en hierdoor heeft ze minder tijd voor haar dochter Jisanne die ze alleen opvoed. Jisanne (Puck van Stijn) was het oogappeltje van Luuk. Doordat haar moeder weinig tijd heeft trekt ze meer naar haar oma toe, maar ook speelt ze vaak met haar overgrootmoeder Roos (Pim Lambeau) die niet dement is maar kinds.

Ben Vonk (Roeland Fernhout) is een sjacheraar die zichzelf enorm overschat. Hij is de eigenaar (en enige werknemer) van een transportbedrijf. Zijn vrouw Kat (Carolien Spoor) is schoonheidsspecialiste en wil eigenlijk een gezin stichten met Ben.

Familie Kester

Henk Kester (Marcel Musters) staat aan het hoofd van het grote bollenbedrijf Kester BV. Zijn haat voor de familie Vonk heeft bijna alles overgenomen. ZIjn huwelijk is niet best, de relatie met zijn zoon ook niet goed. De geadopteerde tweeling doet hem denken aan het ongeluk en wakkert zijn wraak gevoelens alleen maar aan. De eerste veranderingen komen pas als zijn kleindochter bij hem in huis komt. Zijn vrouw is Lilian (Renee Fokker) die na het ongeluk niet buiten komt omdat ze straatvrees heeft. Ook draagt ze een geheim met zich mee wat de familie kan beschadigen en houd daarom haar mond dicht. Hun zoon Felix Kester (Gijs Naber) heeft een tijd in Singapore gewerkt en gewoond. Hij wilde een bollenlijn opzetten, maar dat mislukte. Nadat zijn relatie op de klippen liep vroeg zijn vader hem om terug te keren naar Nederland en nu wil hij wel succesvol zijn. Martijn Kester (Willem Voogd) is op vijf jarige leeftijd bij zijn oom en tante in huis gekomen en hij heeft de haat voor de famillie Vonk met de paplepel ingegeven. Lynn Kester (Abbey Hoes) is zijn tweelingzus die vrijheid wil, maar haar broer wil haar kort houden. Ze studeert pabo en loopt stage op de school van Jisanne Vonk.

Zwarte Tulp is vanaf 30 maart te zien bij Videoland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven