Revue-opvolger heet Goedenavond, Dames en Heren

Goedenavond, Dames en Heren
De serie Moeder, ik wil bij de Revue was in 2012 toch wel een grote verrassing. De serie waarin een zoon van de kolenboer de revue ziet en dat eigenlijk ook wel wil was een kijkcijferknaller. Na acht afleveringen viel het doek voor de serie en maakte Omroep Max-directeur Jan Slagter bekend dat er geen vervolg kwam. Enerzijds jammer, want het was fantastisch, anderzijds is dat ook wel goed, want de serie was goed zoals die was en misschien zou het tweede seizoen niet zo goed zijn. Maar nu komt van hetzelfde team een andere serie: Goedenavond, Dames en Heren. En dat mogen we best wel een spiritueel vervolg noemen. Al is het alleen maar omdat ‘Revue’ Huub Stapel en Peter Blok ook in ‘Goedenavond’ een (andere) rol zullen spelen

Goedenavond, Dames en Heren is een muzikale dramaserie van acht afleveringen die zich afspeelt in de eerste helft van de jaren ’60. Anton en Els van Dijk hebben een kapperszaak in Hilversum en hun dochters Ietje en Eef worden door de broer van Anton, Peter van Dijk, die omroepdirecteur is gevraagd om auditie te doen als omroepster. Voor de ene dochter wordt er een venster op een spannende en nieuwe wereld geopend, terwijl de andere dochter een tijd van persoonlijke tragedies en veranderingen tegemoed gaat. Ook het leven van Peter gaat overhoop als hij in het verleden gemaakte fouten wil herstellen omdat de omroep 12½ jaar bestaat. Ook wil hij het eens beroemde, maar nu uit elkaar gevallen duo Benno en Will bij elkaar brengen.

Ook zijn de hoofdrolspelers bekend gemaakt. Loes Luca, Anne Wil Blanker, Huub Stapel, Kees Hulst en Paul R. Kooij spelen rollen naast Anna Raadsveld, Sophie Hoppener, Anne-Marie Jung, Peter Blok, Yannick van de Velde, Loes Wouterson, Daniel Samkalden en Peter Bolhuis.

De serie Goedenavond, Dames en Heren is te zien bij Omroep Max op NPO1 vanaf 16 maart 2015.

Lees ook:

Redactie