web analytics

Misdaadserie Six four bij BBC First

Vanaf zondag 25 juni is bij BBC First de Schotse misdaadserie Six Four te zien. De serie telt vier afleveringen en is geïnspireerd op het boek ‘ Tokyo tapes nr 6-4‘ van Hideo Yokoyama.

Wanneer hun tienerdochter wordt vermist, gebruiken Chris O’Neill (Kevin McKidd) die rechercheur is in Glasgow, en zijn vrouw Michelle (Vinette Robinson), een voormalig undercoveragente, hun expertise om haar te vinden. Michelle gaat naar Londen voor een zoektocht die haar gevaarlijk dicht bij de criminele onderwereld brengt waaraan ze eerder ontsnapte. Chris krijgt een onthutsende onthulling over een beruchte, onopgeloste zaak die de politie ooit verdeelde toen een lokaal meisje genaamd Julie Mackie verdween. Nu, beduusd van het nieuws dat zijn eigen dochter wordt vermist, wordt Chris benaderd door een journalist die hem vertelt dat er fatale fouten zijn gemaakt bij de verdwijning van Julie. Als Chris de zaak opnieuw bekijkt, ontdekt hij een reeks onmiskenbare fouten, corruptie en ongebreidelde ambitie.

Terwijl Chris en Michelle er alles aan doen om de waarheid te achterhalen, wordt de dochter van de minister van Justitie plotseling ontvoerd, net op het moment dat de minister op het punt staat een politieke verkiezingsoverwinning te behalen. De ontvoering heeft angstaanjagende gelijkenissen met de zaak Mackie. Herhaalt het verleden zich of staat de explosieve waarheid over wat er echt met Julie Mackie is gebeurd op het punt onthuld te worden?

Six Four is vanaf 25 juni elke zondag om 21:00 te zien bij BBC First

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven