web analytics

Midsomer Murders seizoen 23 bij BBC First, VRT1 en NPO2

Midsomer MurdersVanaf zaterdag 7 januari wordt bij NPO2 de eerste vier afleveringen uitgezonden van het drieëntwintigste seizoen van de Britse detectiveserie Midsomer Murders. Vanaf vrijdag 25 augustus is dit seizoen te zien bij VRT1.

Ook dit seizoen lossen John Barnaby (Neil Dudgeon) en Jamie Winter (Nick Hendrix) weer verschillende misdaden op in het rustieke maar ook erg dodelijke Midsomer. In de eerste aflevering zien we dat Warren Kaine al twintig jaar na een overstroming doodsbang is voor elke vorm van onheil. Al zijn spaargeld heeft hij geïnvesteerd in de bouw van een schuilkelder diep in de bossen en heeft hij een hele groep gelijkgestemden om zich heen verzamelt. Maar op een ochtend krijgt hij toch het bericht waar hij zo bang voor was.

In de tweede aflevering overlijdt oud-agent Elaine Bennet na een auto-ongeluk toen ze van een agentenreünie kwam. Dr. Fleur Perkins (Annette Badland) ontdekt dat iemand met haar auto heeft geknoeid. Waar het gebeurd is, Challis Court is een hechte gemeenschap voor gepensioneerde agenten en nadat er daar ook ingebroken is waar veel bewijs is meegenomen moet Barnaby tot de conclusie komen dat de dader wel eens een oud agent zou kunnen zijn.

In de derde aflevering zien we hoe Tom en Chrissie Larkton een bakkerij hebben in een molen in het dorpje Lower Blissingham. De molen is al eeuwen in het bezit van de familie van Chrissie en hun bakkerij is zo bekend dat het zelfs populairder is dan het dorpje en dat zit niet lekker bij de dorpelingen. Chrissie krijgt dan ook een taart met een bedreiging, waarna verschillende moorden volgen.

In de vierde aflevering vindt er vlak voor de repetitie van een dragqueen competitie een moord plaats. De competitie vindt plaats als benefietgala voor een terminaal zieke tiener, maar vindt plaats op dezelfde datum als een domino-competitie wat al tientallen jaren plaatsvindt. Wat volgt is een botsing van culturen wat dus dodelijk afloopt.

Seizoen 23 van Midsomer Murders is vanaf 7 januari elke zaterdag rond 22:30 te zien bij NPO2

Vanaf 25 augustus is dit seizoen elke vrijdag om 21:05 bij VRT1 te zien.

Vanaf 9 april 2024 is dit seizoen elke dinsdag om 20:00 te zien bij BBC First

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven