web analytics

Franse mysterie-serie Anthracite bij Netflix

Op woensdag 10 april is bij Netflix de Franse mysterieserie Anthracite te zien. De serie telt zes afleveringen.

In 1994 is er in een klein stadje in de Alpen sprake van een collectieve zelfmoord van leden van de Écrins-sekte die geleid wordt door de mysterieuze goeroe Caleb (Stefano Cassetti). Hij is de enige overlevende van het bloedbad en wordt beschuldigd van de moord op een tiener de gevonden is met een spoor van antraciet op zijn gezicht. Caleb wordt naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht waar hij nooit meer uit zal vertrekken.

Dertig jaar later heropent journalist Solal Heilman (Jean-Marc Barr), die toen als een van de eerste belangstelling voor de zaak had, het onderzoek als een vrouw vermoord wordt gevonden wat lijkt op de sektemoord eerder. Het stadje zelf zoekt een moordenaar en die wordt snel gevonden in Jaro Gatsi (Hatik), die net uit de gevangenis is en in de bergen op zoek is naar rust om zijn leven op orde te krijgen.

Als journalist Solal verdwijnt komt ook zijn dochter Ida (Noémie Schmidt) naar het bergstadje om te zoeken naar haar vader. Ze helpt Jaro om zijn onschuld te bewijzen en hervat ze het onderzoek van haar vader, maar de waarheid die ze vinden is veel duisterder dan ze dachten en zal hun leven op hun kop zetten.

Is Anthracite waargebeurd? Hoewel de serie fictie is, is deze wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In december 1995 werden in een bos in de Vercors zestien sekteleden van de Orde van de Zonnetempel dood aangetroffen. Hun verbrande resten lagen in een ster in het bos en alle slachtoffers hadden een schotwond in het hoofd.

Anthracite
is vanaf woensdag 10 april te zien bij Netflix

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven