Geen Shirley in seizoen 6 van Community

Community

Dit is toch wel even een ‘ah’-moment voor Community, want in het zesde seizoen zal Shirley niet te zien zijn. Yvette Nicole Brown heeft gevraagt om haar contract te laten ontbinden om meer tijd te hebben met haar vader die met zijn gezondheid aan het sukkelen is.

Voor de opnames van het zesde seizoen zou ze vijf maanden lang zestien uur per dag werken. Hoewel het een moeilijke keuze was heeft ze gekozen voor haar vader. Ze zal nog wel te zien zijn in de komende serie The Odd Couple, dat kost minder tijd om te filmen.

Voor Community was het al een hele klus om het eerste deel van het door fans omarmde motto Six seasons and a Movie te halen. De kijkcijfers waren niet zo goed en na het derde seizoen werd bedenker Dan Harmon ontslagen. Het vierde seizoen ging een beetje een andere kant op, maar bij het vijfde seizoen werd Dan Harmon weer teruggehaald. Ondertussen was Chevy Chase, die Pierce speelde, ookal ontslagen van de serie en besloot Donald Glover de serie te verlaten. Nadat het vijfde seizoen was uitgezonden maakte NBC bekend dat er geen zesde seizoen kwam. Maar een maand later maakte Yahoo bekend dat hun het zesde seizoen zullen uitzenden via hun video-site Yahoo! Screen. In het zesde seizoen zal ook Jonathan Banks niet te zien zijn, hij heeft het te druk met het filmen van Better Call Saul. Dertien nieuwe afleveringen worden uitgezonden in begin 2015.

Lees ook:

Redactie