web analytics

Britse crimeserie Happy Valley bij NPO2

Happy ValleyVanaf zaterdag 10 oktober wordt op de zaterdagavond het eerste seizoen van de Britse crimeserie Happy Valley uitgezonden. Het eerste seizoen telt zes afleveringen. Het tweede seizoen wordt vanaf 7 januari 2017 uitgezonden bij NPO2

In Happey Valley volgen we Catherine Cawood (Sarah Lancashire), een politieinspecteur die aan het hoofd staat van het district Yorkshire. Ze woont in een klein stadje vol met drank- en drugsverslaafden. Ze heeft een geheime relatie met haar ex-man journalist Richard (Derek Riddell) en ze woont samen met haar zus Clare (Siobhan Finneran) en haar kleinzoon Ryan. Haar dochter heeft zelfmoord gepleegd nadat ze is verkracht door Tommy Lee Royce (James Norton). Ze weet dat hij gevaarlijk is en nu hij uit de gevangenis is dan is het volgens Catherine een kwestie van tijd dat hij weer de fout in gaat.

Accountant Kevin Weatherill (Steve Pemberton) voelt zich ondergewaardeerd en onderbetaald op zijn werk. Als hij dan ook nog eens geen opslag krijgt van zijn baas Nevison Gallagher (George Costigan) knapt er iets in hem. Hij huurt de plaatselijke crimineel Ashley Cowgill (Joe Armstrong) in om de dochter van Nevison te ontvoeren. Die betrekt Tommy weer in zijn plan en dan loopt het allemaal uit de hand als blijkt dat Catherine steeds meer een obsessie krijgt voor Tommy.

Het eerste seizoen van Happy Valley is vanaf 10 oktober elke zaterdag om 22:30 te zien op NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven