web analytics

Britse politieserie Happy Valley op BBC First

Happy ValleyVanaf zaterdag 4 juli brengt BBC First de Britse politieserie Happy Valley op het scherm. Het is een zes-delige serie waarvan een tweede seizoen al in de maak is.

Catherine Cawood (Sarah Lancashire) is een politieofficier in een klein stadje vol met drank- en drugsverslaafden en waar het aantal tienerzwangerschappen erg hoog is. Haar leven veranderd als de man die verantwoordelijk is van de dood van haar dochter, Tommy Lee Royce (James Norton), wordt vrijgelaten. Ze weet zeker dat hij gevaarlijk is en dat het een kwestie van tijd is dat hij iemand iets aan doet.

De rustige boekhoeder Kevin Weatherill (Steve Pemberton) voelt zich ondergewaardeerd en onderbetaald op zijn werk. Hij wil zijn dochter naar een particuliere school sturen, maar om dat te betalen vraagt hij zijn baas om opslag. Als Nevison Gallagher (George Costigan) dat weigert knapt er iets in Kevin en huurt hij de lokale crimineel Ashley Cowgill (Joe Armstrong) in om de dochter van Nevison te ontvoeren. Het plan loopt uit de hand als Ashley Tommy bij het plan betrekt. Catherine raakt ondertussen meer en meer door Tommy geobserdeerd en Kevin lijkt zijn controle en zenuwen te verliezen.

Het eerste seizoen van Happy Valley is vanaf zaterdag 4 juli om 21:00 te zien op BBC First.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven