web analytics

BBC wil vijf klassieke komedies terugbrengen

BBC OneDe Britse zender BBC One zet hoog in voor hun zogenaamde Landmark Sitcom Season. In juli 2016 is het namelijk zestig jaar geleden dat Hancock’s Half Hour ,de eerste Britse sitcom op televisie, werd uitgezonden. Om dat te vieren komt er een live-uitzending van Mrs. Brown’s Boys en komt er een fictief kijkje hoe Dad’s Army werd bedacht in We’re Doomed!. Nu willen ze vijf Britse klassiekers terugbrengen met nieuwe afleveringen.

Volgens bronnen zou de omroep in ieder geval één aflevering van dertig minuten uitzenden van de volgende series: The Good Life, Are You Being Served?, Up Pompeii!, Keeping Up Appearances en Porridge. Maar als de afleveringen goed worden ontvangen dat zou een volledig seizoen niet worden uitgesloten. Deze series zouden of moderne spin-offs worden met nieuwe personages of juist de oude personages die door nieuwe acteurs worden gespeeld.

Are You Being Served, in Nederland beter bekend als Wordt U Al geholpen? ging over de mannen en vrouwenafdeling van warenhuis Grace Brothers. The Good Life volgt een echtpaar die zelfvoorzienend wil worden en de nodige hulp van de buren krijgt. Keeping Up Appearances, in Nederland bekend als Schone Schijn, volgt Hyacinth Bucket die zich iets beter voordoet dan dat ze eigenlijk is en haar man overal in meesleurt. Porridge (In Nederland hermaakt als Laat maar zitten met John Kraaykamp Sr. in de hoofdrol) gaat het over een man die in de gevangenis zit. De moderne versie zou gaan over de kleinzoon die in de cel zit omdat hij gehackt heeft. De serie Up Pompeii! gaat over Lurcio, een Britse slaaf in het Romeinse Pompeii.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven