web analytics

Vikings: Valhalla seizoen 2 bij Netflix

Vikings ValhallaOp donderdag 12 januari is bij Netflix het tweede seizoen van de historische serie Vikings: Valhalla te zien. Dit seizoen telt acht afleveringen en een derde seizoen was al aangekondigd.

Vinkings: Valhalla speelt zich in de vroegere elfde eeuw en volgen we de avonturen van enkele van de meest bekende Vikingen die geleefd hebben, de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de Noorse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). In het tweede seizoen is Kattegat gevallen, en dat zorgt er voor dat hun dromen aan diggelen liggen en hun lot veranderd is. Ze zijn nu zelf voortvluchtig in Scandinavië en moeten ze hun ambities en moed testen in een wereld voorbij de bekende fjorden van Kattegat. Zo gaan Harald en Leif samen op pad en reist Freydis naar Pomerania.

Nieuw dit seizoen zijn Harekr (Bradley James), hij heerst over Jómsborg, een legendarische plek voor de Heidense Vikings. Hij is een groot strijder, maar omdat hij heiden is heeft wordt hij opgejaagd door heiden-jagers zoals Olaf (Jóhannes Haukur Jóhannesson), Mariam (Hayat Kamille) is een astroloog die vast zit in Novgorod. Ze is naar het noorden gegaan van Constantinopel om de hemel te bestuderen en dan vooral meteorieten. Ook zien we dit seizoen de oom van Olaf en Harald, Yaroslav the Wise (Marcin Dorociński), de heerser van Kyivan Rus.

Het tweede seizoen van Vikings:Valhalla is vanaf donderdag 12 januari te zien bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven