web analytics

Vierde en laatste seizoen Wallander bij Fox te zien

WallanderVanaf vrijdag 29 april is bij Fox het vierde seizoen te zien van de Britse detectivereeks Wallander. Dit seizoen telt drie afleveringen die 90 minuten duren. Dit seizoen is eerder in Nederland te zien dan bij de BBC die het in mei zal uitzenden.

In de eerste aflevering ’the White Lioness’ zien we hoe Kurt Wallander (Kenneth Branagh) voor een conferentie in Zuid-Afrika is en zich stort op de verdwijning van lerares Inga Hedeman (Tessa Jubber). Bij een afgelegen boerderij vindt hij een ketting van haar met twee vingers die niet van haar zijn. Een collega uit Kaapstad vertelt dat deze vingers van kruimelcrimineel Victor Mabasha (Lemogang Tsipa) zijn. Als Wallander hem daarna red uit handen van motorrijders realiseert hij zich dat het om meer dan een ontvoering gaat.

De tweede en derde afleverig is de verfilming van The Troubled Man. In de tweede aflevering zien we hoe Wallander en zijn jonge collega Tobias Eliasson (Joe Claflin) het lijkt vinden van een vrouw die met haar dochter Hannah afgezonderd leefde. Van buren hoort hij dat de vrouw ruzie had met een motorclub en al snel hebben ze de dader, maar Wallander komt maar niet achter het motief. In de allerlaatste aflevering moet Wallander door een diagnose zijn leven radicaal veranderen en net als hij het zijn dochter Linda (Jeany Spark) wil vertellen komt ze zelf met nieuws: haar schoonvader Hakan von Enke (Terrence Hardiman) is spoorloos verdwenen. Als Wallander naar hem op zoek is komt hij door een Amerikaan op het spoor van een familiegeheim waarvan Linda’s man Hans (Harry Hadden-Paton) ook niets wist.

Het vierde seizoen Wallander is vanaf 29 april elke vrijdag om 22:00 te zien bij Fox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven