web analytics

Nederlandse dramaserie Mouna’s Keuken te zien bij NPO2

Mouna's KeukenDe AVROTROS zendt vanaf vrijdag 18 maart de Nederlandse dramaserie Mouna’s Keuken uit. De serie telt tien afleveringen.

In de serie zien we dat Mouna (Mouna Goeman Borgesius) al dertig jaar elke vrijdagavond voor haar beste vrienden kookt die lief en leed met elkaar delen. Na al die jaren zijn de discussies en problemen anders dan toen de wereld nog aan hun voeten lag. Nu hebben ze het over wat ze moeten doen met een demente moeder, of de seks nog wel bevredigend is en wat je moet doen als de kinderen uit huis gaan of zelfs op wereldreis.

Mouna is al 26 jaar samen met Frans (Marcel Faber) en ze hebebn twee kinderen: Emma en Tijs. Mouna houdt er van om te koken alleen wil ze vooral de controle in de keuken houden. Frans is redacteur op de economieredactie van een krant. Althans nog wel, hij dreigt boventallig te worden en dat levert spanning op. Samen met Dennis (Marcel Musters) spant hij een rechtzaak aan tegen zijn werkgever. Dennis is advocaat en zijn parnter Sjoerd is een jaar geleden overleden en voelt zich daarom vaak eenzaam. Op de middelbare school had hij Coco (Margo Dames) als vriendin, maar zij merkte al snel dat hij niet op meisjes viel. Haar grote liefde is vroeg overleden door een motorongeluk en daarna is ze nooit meer echt verliefd geweest.

Ook elke vrijdag komt Patty (Christine van Stralen), de zus van Frans. Ze ligt nu in scheiding met Peter (Tjeerd Bischoff) die geschiedenisleraar is. Hij is een man van weinig woorden. Hij werd al een tijdje door Patty bedrogen maar nu is hij voor het eerst echt boos en begint hij het vrijgezellenleven te ontdekken. Patty heeft spijt van haar ontrouw en woont nu tijdelijk op ene kamer bij Anneloes (Lisa de Rooy) die beeldend kunstenares is maar vooral andere klusjes doet. Ze ziet alles positief in en zorgt alleen voor haar zoon Moktar.

Mouna’s Keuken is vanaf 18 maart elke vrijdag om 23:00 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven