Muzikale dramaserie Petticoat bij NPO2

PetticoatVanaf donderdag 24 november zendt de KRO-NCRV de Nederlandse dramaserie Petticoat uit. De serie telt acht afleveringen en is gebaseerd op de gelijknamige musical.

In Petticoat zien we hoe Patricia Jagersma (Abbey Hoes), ook wel Pattie genoemd in de jaren ’50 woont bij haar vader (Hajo Bruins) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar vader is arbeider in de fabriek en Pattie werkt achter de balie van de kruidenierswinkel waar haar enige afleiding Peter (Alex Hendrickx) is, de magazijnbediende die liedjes voor haar schrijft. Haar grootste droom is het om een succesvolle zangeres te worden en als op een dag de bus van de beroemde band The Petticoats strandt in haar dorp weet ze het echt zeker.

Ze besluit haar dromen na te jagen en verhuist naar de grote stad. Ze woont bij hospita tante Gerda (Anneke Blok) die strenge regels heeft en om wat geld bij te verdienen gaat ze in de huishouding bij de rijke familie Van Rooden. Ze raakt bevriend met Rogier (Jason de Ridder), de jongste zoon en wordt verliefd op zijn broer Willem (Kay Greidanus). Langzaam maar zeker komt Pattie steeds meer terecht in de wereld van de showbizz.

Andere acteurs zijn Freek Bartels in de rol van Maurice, Marlijn Weerdenburg in de rol van Mimi. Martijn Fischer in de rol van Fred en Marieke Heebink in de rol van Aline van Rooden.

Petticoat is vanaf 24 november elke donderdag om 20:30 te zien bij NPO1

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *