Dramaserie De Zaak Menten bij NPO2

De Zaak MentenVanaf woensdag 23 is bij Omroep Max op NPO2 de dramaserie De Zaak Menten te zien. De serie telt drie afleveringen.

De journalist Hans Knoop (Guy Clemens) is hoofdredacteur van het weekblad Accent, wat bij de Telegraaf hoort. Door zijn collega Henriette Boas wordt hij gewezen op een paginagroot interview in De Telegraaf met multimiljonair en kunstverzamelaar Pieter Menten (Aus Greinadus sr.). Volgens Boas is Menten rijk geworden door ernstige misdaden in de Tweede Wereldoorlog. Als De Telegraaf dit niet wil verder onderzoeken gaat Knoop zelf verhaal halen bij Menten.

Na een eerste publicatie over het oorlogsverleden van Menten verklaart hij Hans Knoop de oorlog: hij dient een schadeclaim in bij De Telegraaf en bedreigt Knoop persoonlijk. Daarna gaat Knoop op zoek naar meer bewijs. Daarna volgt de verdwijning van Menten wat ook de politiek bezig houdt en weet Knoop Menten op te sporen en is hij getuige van zijn arrestatie, maar dan is de zaak nog niet voorbij: Menten heeft de rechtszaal immers al vaker als winnaar verlaten.

De vrouw van Hans Knoop, Betty Knoop wordt door Noortje Herlaar gespeeld. De rol van Meta Menten wordt door Carine Crutzen gespeeld.

De Zaak Menten is op 23 november, 30 november en 7 december 2016 om 20:25 te zien bij NPO2

Omroep Max herhaalt de serie op 7, 14 en 21 april 2018 om 20:25 bij NPO2

 

Lees ook:

Redactie