Abbey Hoes en Kay Greidanus in tv-serie Petticoat

NPOHet SBS6-programma Shownieuws heeft de hoofdrolspelers bekend gemaakt van de Nederlandse dramaserie Petticoat. De serie is gebaseerd op de gelijknamige musical en zal acht afleveringen tellen. In deze serie zal ook gezongen worden.

Petticoat vertelt het verhaal van Pattie, gespeeld door Abbey Hoes, een meisje uit de provincie Groningen die haar droom gaat najagen: zangeres worden en daarvoor moet ze naar de grote stad. Kay Greidanus speelt de rol van Willem, de oudste zoon van Mevrouw van Rooden die vind dat hij aan de vrouw moet, maar hij vindt geen van de vrouwen geschikt. Rogier (Jason de Ridder) is de jongste zoon en raakt bevriend met Pattie. Andere acteurs die bekend zijn gemaakt zijn Hajo Bruins, die in de musical de rol van vader Jelle Jagersma speelde en in de serie die rol opnieuw speelt, Freek Bartels die een andere rol zal spelen dan die hij in de musical heeft gespeeld, namelijk Maurice en Martijn Fischer speelt Fred van het impressario. Anneke Blok zal tante Gerda spelen, Marlijn Weerdenburg speelt Mimi en Alex Hendrickx speelt Peter. De serie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman en wordt geregisseerd door Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes.

De muzikale dramaserie Petticoat wordt vanaf maart tot juli 2016 opgenomen en zou dan eind 2016 of begin 2017 op NPO1 te zien zijn.

Lees ook:

Redactie